5 vienkārši veidi, kā mainīt ieradumus, lai uzlabotu veselību jaunajā gadā

Veselība 2.janvāris 2022
 

3 / 5

Publicitātes foto

3. Kā vairāk kustēties un atbrīvoties no liekā kilograma

Aizvadītos mēnešus strādājam, mācāmies un atpūšamies, līdz ar to ierastais dzīvesveids kļuvis vēl mazkustīgāks. Ja viena no jaunā gada apņemšanām ir piekopt aktīvāku dzīvesveidu, taču sporta klubi ir slēgti, ieteicams apmeklēt vietas, kuras fiziskām aktivitātēm vai arī tikai pastaigām ir atvērtas visu diennakti - pludmales, meži un parki. Farmaceite iesaka ik dienu doties pastaigā svaigā gaisā, piemēram, katru darba dienas vakaru, slodzi palielinot pakāpeniski.

Savukārt, ja ir vēlme aktīvāk sportot un palielināt slodzi, vingrošanai mājās vai ārtelpās ir vairākas priekšrocības. Piemēram, nav nepieciešams pieskaņoties noteiktam nodarbību laikam, nav jāsatraucas par to, cik moderns ir treniņtērps, var klausīties sev tīkamu mūziku vai trenēties pilnīgā klusumā, tostarp ieplānot atbilstošu maltīti pirms un pēc treniņa. Šobrīd internetā gan vietējie, gan ārzemju treneri piedāvā tiešsaistes treniņus dažādos fitnesa veidos atkarībā pēc katra iespējām un vēlmēm - pilates, joga, spēka treniņi, aerobika un daudzus citus, turklāt bez papildu inventāra.

Ja mērķis ir ne vien uzlabot savu pašsajūtu, bet arī atbrīvoties no kāda liekā kilograma, ieteicams izvēlēties šim nolūkam paredzētās zāļu tējas, kas ir kā palīglīdzeklis svara samazināšanai. To iedarbība balstās uz zarnu darbības uzlabošanu un sārņvielu jeb vielmaiņas galaproduktu izvadi. Aptiekās pieejamo Latvijā ražoto svara samazināšanai domāto tēju sastāvā ietilpst augi, kas aktivizē vielmaiņu (zvērene, trejkrāsu vijolīte un vārpata), samazina apetīti (gandrene, trejkrāsu vijolīte un vīnogu lapas), pastiprina nieru darbību (maura sūrene) un veicina vēdera izeju (ugunspuķe).

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija