Farmaceits atklāj, kurš no 4 termometru veidiem temperatūru mēra visprecīzāk

Veselība 12.februāris 2021
 

2 / 2

pexels.com

4. Infrasarkano staru termometrs - trīs vienā

Tas ir visjaunākās paaudzes termometrs - ērtākais, precīzākais, un arī mērījuma rezultātu var iegūt visātrāk - vienas minūtes laikā ķermeņa temperatūru var nomērīt pat trīs reizes. Turklāt šis ir bezkontakta termometrs.

"Mērījumu veic, turot termometru viena divu centimetru attālumā no pieres. Jāraugās, lai starp termometru un ķermeni nav matu, jo tie ietekmē mērījuma rezultātu. Tāpat rezultātu var ietekmēt arī apkārtējās vides temperatūra. Infrasarkano staru termometrs ir piemērotāks mērījumiem telpā, istabas temperatūrā, nevis, piemēram, āra, vējā vai citos apstākļos."

Parasti ar šādu termometru var izmērīt gan ķermeņa, gan telpas, gan arī ūdens temperatūru. Īpaši ērti tas varētu būt ģimenēm ar maziem bērniem.

pexels.com

5. Kurš termometrs izdevīgāks?

Protams, jaunās paaudzes termometri ir salīdzinoši dārgāki - ja stikla un digitālo termometru cenu diapazons svārstās no aptuveni pieciem līdz piecpadsmit eiro, tad infrasarkanie maksā no aptuveni trīsdesmit līdz pat septiņdesmit eiro.

Atkarībā no zīmola, digitālajiem un infrasarkano staru termometriem ražotāji dod divu līdz piecu gadu garantiju. Ja šajā laika posmā termometrs sabojājas, jāsameklē instrukcija, kas bija pievienota, termometru iegādājoties. Tajā atrodama informācija par garantijas servisu.

"Jā, pērkot šādu ierīci ir svarīgi saglabāt gan pievienoto instrukciju, gan pirkuma čeku. Ja, piemēram, ir saglabājies tikai čeks, var doties uz aptieku, kur iegādāts termometrs, un farmaceits palīdzēs noskaidrot servisa informāciju. Ja aiziet nav iespēju, visu var noskaidrot, sazinoties ar tiešsaistes farmaceitiem."

pexels.com

6. Trīs farmaceita ieteikumi, ja temperatūra ir paaugstināta

  • Ja ķermeņa temperatūra paaugstinājusies virs 37 grādiem, jāpaliek mājās. Pat tad, ja pašsajūta ir gana laba, lai dotos uz darbu, cilvēks var būt infekcijas avots un apdraudēt citus.
  • Tas ir labi, ja uz infekcijas iekļūšanu organisms reaģē ar temperatūras paaugstināšanos līdz 37-38 grādiem. Paaugstināta temperatūra liecina par organisma cīņu ar iebrucēju un šādu temperatūru tūlīt nevajadzētu mazināt, bet gan ļaut organismam tikt galā.
  • Maza bērna temperatūras paaugstināšanās nebūt ne vienmēr liecina par saslimšanu. Tā mazuļa organisms mēdz reaģēt, piemēram, uz vides maiņu, ja tas ir sastapies ar sev nezināmiem parazītiem. Tad temperatūra paaugstinās un to nevajadzētu mazināt ar medikamentiem. Taču, ja temperatūras paaugstināšanās negatīvi ietekmē bērna apetīti un miegu, jāņem palīgā zāles, lai to nedaudz pazeminātu.
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija