9 veselības problēmas, kuras ir iespējams nolasīt pēc acīm

Veselība 10.februāris 2021
 
pixabay.com
Mēdz teikt, ka acis ir dvēseles spogulis. Varbūt tā arī ir, taču acis spēj pateikt arī ļoti daudz par tavu veselības stāvokli. Ilgi strādājot pie datora mūsu acis var nogurt, sākt "grauzt" un var rasties nepatīkamas sajūtas. Bieži vien paņemot pauzi no darbiem, atpūšoties diskomforts mazinās. Tomēr ir dažās pazīmes, kuras nav ieteicams ignorēt. Aplūko šīs deviņas pazīmes, kuras var liecināt par veselības problēmām!

pixabay.com

1. Balti plankumi uz acs radzenes

Baltie plankumi uz acs radzenes ir izplatīta parādība tiem cilvēkiem, kuri ikdienā lietot kontaktlēcas. Šie plankumi var liecināt par radzenes infekciju. Iegūstot nelielu acs traumu, nēsājot kontaktlēcas, var rasties infekcija, kas var pēcāk var izraisīt korneālo čūlu.

Esi uzmanīgs nēsājot kontaktlēcas. Īpašs risks iegūt acs radzenes iekaisumu ir brīdi, ja lieto kontaktlēcas, kurām ir beidzies derīguma termiņš. Tāpēc pirms tās lieto, pārbaudi derīguma termiņu. Biežāk šādi plankumi var rasties arī tiem cilvēkiem, kuri katru dienu briļļu vietā nēsā kontaktlēcas. Atļauj savām acīm ik pa reizei atpūsties un izmanto brilles.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija