6 populāri istabas augi, kuri patiesībā ir ļoti bīstami

Veselība 15.februāris 2021
 
pexels.com
Baiba Puriņa
 
Istabas augi spēj atdzīvināt telpu un padarīt to mājīgu. Taču izvēloties istabas augus, jāņem vērā arī to, ka tiem var piemist īpašības, kuras apdraud ne tikai mūsu, bet arī mājas mīluļu veselību.

pexels.com

1. Sansevjēras

Šie augi, ko pazīstam labāk kā līdakastes, ir ļoti populārs istabas augs, taču tajā ir viela - saponīns, kura ir toksiska, ja to norij. No līdakastēm jāuzmana mājdzīvnieki, jo saponīns var izraisīt sliktu dūšu, vemšanu un caureju.

pexels.com

2. Alveja

Alvejai piemīt ļoti daudz pozitīvo īpašību un pielietošanas veidu, kas uzlabo veselību, taču alvejai piemīt arī negatīvas īpašības. Zinātnieki pētījumā par alveju atklājuši, ka tās sastāvā ir toksiskas vielas, kas var izraisīt caureju, alerģijas un nieru problēmas.

pexels.com

3. Samtenes

Cilvēki mēdz podiņos audzēt arī samtenes, taču to norīšana var izraisīt kuņģa un zarnu trakta diskomfortu. Augu sula var izraisīt arī izsitumus.

pexels.com

4. Zelta scindapsis

Ne velti šo augu citur mēdz dēvēt par "Sātana Īvi". Tajā ir tādas vielas kā kalcija oksalāts, kas var izraisīt lūpu, mēles un mutes kairinājumu, pārmērīgu siekalošanos un pat vemšanu.

pexels.com

5. Tirukalli eiforbija

Šiem augiem ir kodīga sula, kas var izraisīt ādas un acu kairinājumu. Ar šiem augiem jāapietas ļoti uzmanīgi, izmantojot cimdus un aizsargbrilles.

Ja auga sula nonāk saskarē ar acīm, var rasties apsārtums, nieze un dedzinoša sajūta. Tas var pat sabojāt redzi.

PN/Scanpix/Leta

6. Filodendrs

Arī filodendrs satur kalcija oksalātu, kas var izraisīt sāpes un grūtības norīt ēdienu. Mājas mīluļus ieteicams no šī auga turēt pa gabalu.

Avots

Noderēja?

Komentāri 4

Komentē 4

 
Anonīms
 

Eiro monētas ir bīstamas veselībai. Nonākot gremošanas traktā, tās atbrīvo kaitīgus metāla jonus. Bez tam naudas aiztikšana ar rokām var veicināt Covid izplatību.

15.februāris 2021 Atbildēt

Bīstami gan! It īpaši, ja istabas augus audzē ēšanai. :D

15.februāris 2021 Atbildēt

Bīstami ir tad,ja nejēgas komentē to ko nejēdz,un paši nav pārbaudījuši!

15.februāris 2021 Atbildēt

Es tikai brīnos par alveju,agrākos laikos,kad zāles tā nemaz nebija pieejamas,mūsu vecmāmiņas ar viņām ārstējās,bet tagad....

18.februāris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija