4 iemesli, kāpēc visu laiku jūties izsalcis

Veselība 22.februāris 2021
 
pexels.com
Baiba Puriņa
 
Vai jūti pastāvīgu izsalkumu un nespēj gūt pienācīgu sāta sajūtu? Iztura speciāliste, endokrinoloģe Albina Komissarova nosaukusi iemeslus, kāpēc visu laiku jūtamies badā.

Sociālajā vietnē Instagram, ārste nosaukusi iemeslus, kāpēc nejūtam sāta sajūtu.

pexels.com

1. Vai ēd pietiekami daudz?

Mūsdienās pasaule iedvesmo, ka jāēd ļoti mazas porcijas, bet maize, graudaugi un makaroni ir "150 kilogramus smagu vīriešu pārtika". Ar 700 kalorijām dienā nepietiks. Ārste norāda, ka dienā jāuzņem vismaz 1200 kalorijas.

pexels.com

2. Vai ēd pietiekami daudz sātīga ēdiena?

Ja ēdienkārtē ir ēdieni ar lielu kaloriju skaitu, taču bez uzturvērtības, kas sniegs enerģiju, jutīsies izsalcis. Speciāliste uzskata, ka uzturā jālieto produkti, kas bagāti ar olbaltumvielām (zivis, gaļa, jūras veltes, pākšaugi), šķiedrvielām (maize, graudaugi, makaroni, dārzeņi) un augu eļļa.

pexels

3. Pārāk agri ēd vakariņas?

Trīs stundas pirms gulētiešanas ir pienācīgs laiks pēdējai dienas ēdienreizei. Mīts par neēšanu pēc pulksten 18.00 jau sen ir zaudējis savu aktualitāti. Ne visi spēj izturēt 12 līdz 15 stundu gavēni.

pexels.com

4. Vai izmanto šķīvja metodi?

Ja apēdot vārītu vistas krūtiņu, rīsus un brokoļus, nejūties paēdis, pievieno vistai rīsus ar dārzeņiem un ceptus dārzeņus, ieskaitot bietes un burkānus, jutīsies paēdis, nepalielinot porcijas apjomu.

Avots

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija