5 produkti, kuri ir bīstami vīriešu veselībai

Veselība 26.februāris 2021
 
PA Images/Scanpix/Leta
Baiba Puriņa
 
Vīriešu vidējais paredzamais dzīves ilgums strauji samazinās un lielā mērā pie tā vainojams ir uzturs, raksta "Cursorinfo", atsaucoties uz "Change". Šie ir produkti, kuri kaitē vīriešu veselībai.

imago images/photothek/Scanpix/Leta

1. Alus un alus kokteiļi

No šī dzēriena aug tā dēvētais "alus vēders", taču izrādās, ka tā nav lielākā alus cienītāju problēma. Eksperti apgalvo, ka fitoestrogēnu dēļ, kas ir šajā kalorijām bagātajā dzērienā. Alus dēļ vīriešu aptaukošanās process notiek pēc sieviešu modeļa, proti, tauki nogulsnējas ne tikai uz vēdera, bet arī uz sēžamvietas un aug krūtis.

Vēlams šo dzērienu lietot pēc iespējas mazākos daudzumos, ja nav iespējams no tā atteikties pavisam.

PN/Scanpix/Leta

2. Cepta sarkanā gaļa

Cepta sarkanā gaļa satur daudz liekā holesterīna un taukus. Turklāt šāda gaļa absorbē arī augu taukus, uz kuriem tā pagatavota.

"Raupjā, melnā garoza uz ceptas gaļas ir ciets kancerogēnu slānis, kas veicina vēža, sirds un asinsvadu slimību rašanos. Turklāt šāda pārtika negatīvi ietekmē potenci un laika gaitā var izraisīt attiecīgas problēmas," brīdina uztura speciāliste Ludmila Babiča.

PA Images/Scanpix/Leta

3. Desas, sardeles un cīsiņi

Visu veidu desas, kūpināta gaļa, cīsiņi un sardeles, kuras nereti ir iecienītākie vīriešu pārtikas produkti, patiesībā viņiem ir bīstamākas pat par ceptu gaļu. "Ja jums ir dārga jūsu veselība, tās no uztura ir jāizslēdz uz visiem laikiem," uzsver uztura speciāliste. Protams, no dažām desas šķēlēm nekas slikts nenotiks, taču speciāliste iesaka, tās neēst biežāk, kā reizi divās nedēļās.

Zinātnieki desu cienītājus biedē ar vēl briesmīgākām sekām. Pētnieki norāda, ka šādu gaļas produktu patēriņš palielina sirds un asinsvadu slimību risku, kā arī veicina diabeta attīstību.

PN/Scanpix/Leta

4. Omlete

Olas ir neaizstājams produkts, kas satur luteīnu, olbaltumvielas, dzelzi un daudzus vitus vērtīgus uzturelementus, kas nāk par labu vīriešu veselībai. Taču olas jālieto saprātīgā daudzumā un vēlams vārītas.

"Jums nevajadzētu arī pārmērīgi lietot olas. Olu dzeltenumā ir augsts holesterīna līmenis, taču, no otras puses, tas satur pusi no nepieciešamās olbaltumvielu dienas devas. Citiem vārdiem sakot, nepārspīlējiet ar ceptiem produktiem un sešas līdz septiņas vistu olas nedēļā nekaitēs," norāda dietoloģe, atzīmējot, ka runā par vārītām olām.

Omlete ir viens no lielākajiem vīriešu veselības ienaidniekiem, jo tās apakšā ir zeltaini brūna garoziņa, kas veidojas, cepot olu eļļā. Tādejādi tiek radīta "laika bumba", kas sprāgstot radīs veselu kaudzi dažādu problēmu.

PN/Scanpix/Leta

5. Tortes un pīrāgi

Nez kādēļ tiek uzskatīts, ka kūkas ir sieviešu vājība, taču arī vairums vīriešu patiesībā ir kārumnieki, kuriem tīk saldumi. Jāatceras, ka kūkas ir liekā svara radītājas ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem. Turklāt vīriešiem pastāv risks, ka saldumu ēšana var mazināt dzimumtieksmi.

Protams, nevajag pilnībā atteikties no saldumiem, taču labāk dot priekšroku tumšajai šokolādei un medum, nevis konditorejas izstrādājumiem.

Avots

Noderēja?1

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Varbūt večiem vispār pārtraukt ēst vai pāriet uz zalbarību

26.februāris 2021 Atbildēt

Nu tad jau mums, vīriešiem ir jāēd tikai āboli, burkāni, kāposti, salāti, kā arī cita "zaļbarība", un jādzer tikai negāzēts akas, vai krāna ūdens...

28.februāris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija