Šos 7 produktus dietologi iesaka ēst tieši vīriešiem

Veselība 7.marts 2021
 
EPA/Scanpix/Leta
Baiba Puriņa
 
Jau rakstījām, ka dietologi nosaukuši produktus, kuri ir bīstami vīriešu veselībai, piemēram, alus, desa, sarkanā gaļa un citi. Taču nosaukti arī produkti, kurus ir vērts iekļaut uzturā, ja līdz šim tas nav darīts, lai uzlabotu veselību.

PN/Scanpix/Leta

1. Brūnie rīsi

Lielisks šķiedrvielu avots, kas dos spēku un eneģiju, kā arī mazinās sirds un asnisvadu slimību risku, novērsīs diabēta draudus un stiprinās vīriešu organismu, dodot spēku. Šie rīsi arī pazemina holesterīnu.

PN/Scanpix/Leta

2. Rieksti, īpaši pistācijas un mandeles

Taču runa ir par tīriem riekstiem, bez piedevām un garšu pastiprinātājiem. Rieksti sniegs organismam E vitamīnu un veselīgos taukus. Tāpat tie laika gaitā var palīdzēt uzlabot vīriešu potenci.

Jess Lamworth / CATERS NEWS/Scanpix/Leta

3. Zaļumi, īpaši pētersīļi

Tie satur mikroelementus un vitamīnus, kas stiprina imūnsistēmu un palielina vīriešiem spēku. Vislabākais efekts tiks sasniegts, ja zaļumus apvieno ar dārzeņiem, īpaši tomātiem, burkāniem, kāpostiem un selerijām.

PN/Scanpix/Leta

4. Ingvers un žeņšeņs

Ingveram piemīt spēcīgas pretiekaisuma īpašības un tas ir īpaši svarīgs tiem vīriešiem, kuri piekopj aktīvu dzīvesveidu un sporto. Žeņšeņs ir lielisks līdzeklis seksuālās impotences novēršanai un to plaši izmanto ķīniešu medicīnā.

EPA/Scanpix/Leta

5. Medus

Medus ir īsts afrodiziaks un dabīgs enerģijas avots, kas stiprina imūnsistēmu un palīdz cīnītes ar infekcijām.

Reuters/Scanpix/Leta

6. Kazenes

Kazenes ir vitamīnu un fitoelementu avots, kas ievērojami mazina prostatas vēža risku.

Sergei Malgavko/TASS/Scanpix/Leta

7. Sarkanie un oranžie dārzeņi

Šīs krāsas dārzeņi satur beta karotīnu, luteīnu un daudz C vitamīna. Tie novērš prostatas palielināšanos un pozitīvi ietekmē imūnsistēmu.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija