6 iemesli, kāpēc sportojot neizdodas zaudēt svaru

Veselība 25.februāris 2021
 
pexels.com
Lai zaudētu liekos kilogramus, gan sporta treneri, gan uztura speciālisti aicina ēst sabalansētu pārtiku un nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm. Tomēr var gadīties tā, ka jūs ievērojat visus norādījumus - sportojat un ēdat sabalansēti, taču svars "nekrītās". Šādos brīžos var rasties motivācijas trūkums, rokas nolaižas. Tomēr pirms pārtrauc iesākto, izlasi, kādas sešas kļūdas mēs visbiežāk pieļaujam sportojot, kāpēc mūsu svars nekrītas!

pexels.com

1. Nepatīkama aktivitāte

Jebkura fiziska aktivitāte palīdzēs tev izkustēties, justies mundrākam un zaudēt svaru. Tomēr, ja tavs izvēlētais treniņš tev nesagāda prieku, tad arī vēlamais rezultāts var nebūt tik acīmredzams. Tādējādi nodarbojoties ar fiziskajām aktivitātēm, kuras jums nesagādā prieku, ļoti ātri var zust motivācija.

Izvēloties to treniņa veidu, kas jums tik tiešām patīk, visticamākais ar to jūs nodarbosieties ilgtermiņā. Tādējādi motivācija nezudīs un jūs gaidīsiet to brīdi, kad atkal varēsiet uzvilkt sporta tērpu un izkustēties.

pexels.com

2. Nepietiekams uzturs

Ne reti cilvēki uzskata, ka pirms treniņa ēdot mazāk, treniņu būs iespējams daudz vieglāk aizvadīt. Tomēr kārtīgi nepaēdot pirms intensīviem treniņiem, jūs savam organismam nodarat tikai ļaunu.

Pārlieku maz ēdot, treniņa laikā var rasties traumas, uzsver sertificēta trenere Lorēna Šante. Viņa pauž, ka ja jūs stingri ierobežojat uzņemto kaloriju daudzumu, lai zaudētu svaru, tad intensīvi treniņi nav domāti jums. Intensīvi treniņi prasa daudz enerģijas un laikā, kad uzņemat nepietiekami daudz kalorijas, lai varētu sportot šādā tempā, var rasties ievainojumi. Ķermenis netiks līdzi tam, ko jūs vēlaties ar viņu darīt.

pexels.com

3. Treniņš + neveselīgs ēdiens

Izvēle par labu fiziskajām aktivitātēm ir ļoti nozīmīga, lai zaudētu nevēlamo svaru. Tomēr svara zaudēšana neaprobežojas vien ar sportiskām aktivitātēm.

Aizraušanās ar fizisikajām aktivitātēm, nemainot ēšanas paradumus, nepalīdzēs zaudēt svaru. Uztura paradumi veido 80% no rezultāta. Dažādi vingrojumi palīdzēs sasniegt un nostiprināt vēlamo rezultātu, taču tikai sportošana vien nepalīdzēs zaudēt svaru.

pexels.com

4. Atpūtas dienas

Atpūtas dienas ir ļoti svarīgas. Šīs ir tās dienas, kad jūs atļaujat savam ķermenim atpūsties. Atpūtas dienas ir tikpat nozīmīgas, cik nozīmīgas ir tās dienas, kurās nodarbojaties ar fiziskajām aktivitātēm.

Tādējādi ir nepieciešams savam ķermenim sniegt atpūtu, lai tas varētu atjaunoties. Vingrojumi rada stresu ķermenim un pārlieku liela pārspīlēšana bez pienācīgas atpūtas var izraisīt hormonālo nelīdzsvarotību. Līdz ar to, iespējams, varat nezaudēt svaru.

pexels.com

5. Treniņš + "laimīgā stunda"

Pēc smaga treniņa, kurā esat strādājis ar savu ķermeni, lai censtos iegūt jūsu vēlamos rezultātus, nesteidziet sevi apbalvot ar "laimīgo stundu" jeb alkoholu.

Alkohols satur ne tikai daudz kaloriju, bet arī var novest pie ne tik veselīga ēdiena lēmumiem. Tādējādi ne tikai pats alkohols nav labs savienojums ar treniņiem, bet arī tas, ka lietojot alkoholiskus dzērienus rodas tieksme pret dažādiem neveselīgiem ēdieniem.

Tomēr, ja jūs vēlaties iemalkot kādu alkoholisku dzērienu, tad labāk izvēlēties degvīnu vai tekilu, bez krāsainiem papildus dzērieniem. Piemēram, iemalkojat glāzi ar degvīnu, sodu un laimu, nevis kokteili.

pexels.com

6. Visu vai neko

Visu vai neko pieeja bieži vien nenes kārotos rezultātus. Tāpēc, ja esat izlēmis dzīvot veselīgāk un mainīt savus dzīvesveida paradumus, tad to dariet palēnām.

Vēlme strauji mainīt savus dzīves paradumus - aktīvi nodarboties ar sportu, ēst veselīgi, var pēc laika atspēlēties pavisam negatīvā gaisotnē. Pārāk strauja paradumu maiņa var pēc neilga laiciņa novest jūs pie motivācijas trūkuma.

Tāpēc nesāciet sportot uzreiz sešas dienas nedēļā, sāciet palēnām. Tā vietā nodarbojaties ar aktivitātēm pāris reizes nedēļā, sakārtojiet savu ēšanas plānu un pēc laiciņa varat palielināt treniņu skaitu. Tādējādi ķermenis un prāts būs jau pieradis pie jaunajiem dzīvesveida paradumiem.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija