5 vērtīgi produkti, kas var paildzināt mūžu

Veselība 27.maijs 2021
 
pexels.com
Dažādi pārtikas produkti sniedz mums ne tikai sāta sajūtu, enerģiju, vitamīnus un citas vērtīgās uzturvielas, bet arī var palīdzēt paildzināt mūžu. Ēdot veselīgu un sabalansētu uzturu, tiks uzņemtas vērtīgās barības vielas, kas arī palīdzēs ilgmūžībai, taču eksperti īpaši izceļ šos piecus produktu, kurus vajadzētu iekļaut ikdienas ēdienkartē!

pexels.com

1. Auzu pārslas

Auzu pārslas ir daudzu cilvēku iecienīts brokastu ēdiens. Tās ne tikai sniedz sāta sajūtu, dod enerģiju un ir lielisks olbaltumvielu avots, bet var paildzināt mūžu. Uztura žurnāls "The Nutrition Journal" ir veicis pētījumu, kurā apstiprinājās teorija par auzu pārslu saistību ar ilgmūžību. Žurnāla veiktajā pētījumā dalībnieki sešas nedēļas ikdienā ēda auzu pārslas. Pētījumā pierādījās, ka tie cilvēki, kuru dienā apēda vismaz 100 gramus auzu pārslas, ievērojami samazināja "sliktā" holesterīna līmeni un veicināja svara smazināšanos. Augsts holesterīna līmens ir cieši saistīts ar paaugstinātu sirds un asinsvadu slimību risku.

Savukārt tie cilvēki, kuri ikdienā turpināja uzņemt ēdienus, kas satur baltos miltus, tiem šie rādītāji palika nemainīgi.

pexels.com

2. Mellenes

Mellenes ir viens no bagātakajiem antioksidantu avotiem. ASV veiktajā pētījumā pierādījās tas, ka pārtikas produkti, kuriem piemīt antioksidantu īpašības, var palīdzēt paildzināt mūžu. Tāpēc mellenes būs lielisks pārtikas produkts, kuru lietot uzturā. Lai iegūtu labāku efektu, ieteicams ēst auzu pārslu putru kopā ar mellenēm. Tas būs ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi un organismam noderīgi!

pexels.com

3. Lapu salāti

Lapu salātus uzskata par vienu no uzturvielām visblīvākajiem pārtikas produktiem. Žurnālā "Preventing Chronic Disease", kurā tiek aplūkotas dažādas hroniskas saslimšanas un to risku mazināšana, lapu salāti ir nosaukti par uzturvielām bagātākajiem pārtikas produktiem. Šajā pārtikas grupā ietilpst gan spināti, gan cigoriņi, gan lapu salāti un arī biešu zaļumi.

Pārtikas produkti, kuri satur ļoti daudz barības vielu, palīdz samazināt hronisku slimību rašanos.

pexels.com

4. Rieksti

Rieksti ir bagāti ar uzturvielām. Tie satur vērtīgās aminoskābes, taukvielas un obaltumvielas. Tāpēc rieksti ir ļoti laba uzkoda, brīžos, kad vēlaties panašķēties. Ēdot riekstus ne tikai tiek uzņemtas vērtīgās uzturvielas, bet samazinās arī hronisku slimību risks. Lielbritānijā veiktajā pētījumā, kurā piedalījās vairāk nekā 100 000 cilvēku, tika secināts, ka riekstu ēšana tik tiešām palīdz samazināt hronisko slimību rašanos.

Ikdienā ieteicams lietot dažāda veida riekstus, piemēram, mandeles, valriekstus, indijas riekstus un citus.

pexels.com

5. Tomāti

Tomāti un produkti, kas ir gatavoti no šī dārzeņa satur likopēnu. Likopēns ir ļoti spēcīgs dabiskais antioksidants. Ēdot produktus, kuri satur likopēnu, samazinās dažādu hronisku slimību rašanās, piemēram, sirds un asinsvadu slimības.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija