5 populāri produkti, kuros ir vairāk cukura nekā domājam

Veselība 12.jūnijs 2021
 
pexels.com
Šo produktu lietošana ikdienā var traucēt tiem, kuri vēlas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.
Saskaņā ar ekspertu ieteikumiem, sievietēm dienā vajadzētu patērēt tikai 24 gramus cukura, bet vīriešiem - 36 gramus. Daži pārtikas produkti, kuri šķietami ir bez cukura, patiesībā "palīdzēs" pārsniegt uzņemto cukura daudzumu dienā, informē portāls "Medicina 2.0"

pexels.com

1. Jogurts ar zemu tauku saturu

Pārtika ar zemu tauku saturu var šķist pievilcīga tiem, kas cenšas ievērot veselīgu dzīvesveidu. Tomēr tas ne vienmēr tā ir, īpaši, ja runājam par jogurtu. Jogurts ar zemu tauku saturu parasti satur daudz cukura, lai tas būtu garšīgāks un saglabātu tekstūru. Parastā jogurta porcija satur 4,7 gramus cukura, savukārt diētiskā jogurta porcija satur no 6 līdz 12 gramiem cukura.

Daudzi jogurti ar zemu tauku saturu var saturēt arī kaitīgus saldinātājus, piemēram, saharozi vai kukurūzas sīrupu ar augstu fruktozes saturu.

pexels.com

2. Salātu mērces ar mazu tauku saturu

Šeit situācija ir līdzīga, kā ar diētiskajiem jogurtiem. Salātu mērces, kas satur mazāk tauku un kaloriju, patiesībā satur vairāk cukura. Divas ēdamkarotes iecienītās mērces var saturēt līdz pat 10 gramiem cukura.

Uztura speciālisti iesaka salātu mērci mājās gatavot pašiem. Sastāvdaļas ir ļoti vienkāršas - olīveļļa, etiķis, sāls un pipari pēc garšas.

pexels

3. Kečups

Šī mērce ir viena no populārākajām garšvielām pasaulē. Apvienojot saldskābās notis, kečups ir obligāta sastāvdaļa hamburgerā un kā piedeva kartupeļiem. Tomēr vienā ēdamkarotē kečupa ir aptuveni viens cukura kubs.

pexels.com

4. Zemesriekstu sviests

Zināms, ka zemesriekstu sviests ir vērtīgs labo tauku un olbaltumvielu avots. Kaut arī dabiskajā zemesriekstu sviestā nav cukura vai tā ir ļoti maz, daudzi ražotāji tam to pievieno. Šķietami veselīgam produktam bieži pievieno neveselīgas eļļas un cukura piedevas, kas padara šo produktu bīstamu ne tikai figūrai.

pexels.com

5. Kartupeļu čipsi

Šķiet, ka sāļajām uzkodām nav nekāda sakara ar cukuru, taču čipsu iepakojumā var būt aptuveni 3 līdz 5 % cukura. Tas jo īpaši attiecas uz čipsiem ar bārbekjū, saldā čili, medus vai saldās kukurūzas garšu. Arī uzkodas satur daudz ogļhidrātus, kuri, tos uzņemot, pārvēršas glikozē.

Avots: Medicina 2.0

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija