Kāpēc nevajadzētu pavisam atteikties no cukura?

Veselība 25.augusts 2021
 
pexels.com
Medicīnas zinātņu doktore, profesore un biotehnoloģe Alla Pogoševa norādījusi, ka pilnībā atteikties no cukura nevajadzētu.

Speciāliste norāda, ka cukurs ir svarīgs organismam nepieciešamās glikozes avots.

Pogošova atzīmē, ka pastāv tāds stāvoklis kā hipoglikēmija, kad salda garša pat ir vēlama.

Viņa pastāstīja, ka dienā vidēji ieteicams lietot aptuveni 50 gramus cukura, lai tas nekaitētu veselībai. Šī daudzuma kaloriju saturs ir aptuveni 10% no ikdienas kaloriju daudzuma.

Pogoševa arī paskaidroja, ka patērētā cukura standarts ietver jebkuru tā avotu uzturā, tostarp, dažādu sīrupu, melases un medus veidā.

Cukurs ir arī daudzu produktu sastāvā un ārste iesaka tā daudzumu kontrolēt, pievēršot uzmanību produktu sastāvam.

"Normālos daudzumos cukurs var būt iekļauts uzturā, izņemot dažas slimības un apstākļus, piemēram, metabolisko sindromu un diabētu," atzīmē speciāliste.

pexels.com

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Rafinēto cukuru var aizstāt ar medu. Nedaudz piejauc ziedputekšņus un tev ir daudz aminiskābes-tostarp neaizvietojamās, cukurs, vitamīni un mikroelementi.

27.augusts 2021 Atbildēt

cukurs ir visur! to liek klaat pat zupaam un putraam, interesanti ka "profesore" iedomajas atteikties no cukura?? Problema ka cukurs satur daudz tuksas kalorijas, ta ir laba baribas vide dazadiem audzejiem.

30.augusts 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija