6 populāras sejas kopšanas kļūdas, kas paātrina novecošanos

Veselība 5.maijs 2023
 
pexels.com
Daži ieradumi kaitē ādai un provocē tās novecošanos. Lai pēc iespējas ilgāk ādu saglabātu jauneklīgu, vēlams mainīt šos 6 ieradumus.

pexels.com

1. No rīta nenomazgā seju

Izvairīšanās no sejas mazgāšanas rītos var veicināt novecošanos. Iemesls, kāpēc no rītiem ir svarīgi nomazgāt seju, ir tāds, ka kamēr naktī guļam, āda ir atjaunošanās režīmā - tā atbrīvojas no toksīniem un sebuma (eļļa). Tas viss nogulsnējas, tāpēc ir svarīgi no rīta nomazgāt seju.

pexels.com

2. Bieži izmanto skrubi

Mēdz gadīties, ka, iegādājoties lielisku skrubi, ar tā lietošanu aizraujamies. Sejas ādai nav nekas sliktāks par agresīvu tās berzēšanu ik rītu, turklāt pārāk bieža tās lobīšanās var radīt iekaisumu, kas būs par cēloni grumbām. Galvenais ādas novecošanās iemesls ir hronisks un ilgstošs ādas iekaisumus.

pexels.com

3. Mazgā seju ar ziepēm

Ir cilvēki, kuriem patīk mazgāt seju ar ziepēm, taču tās negatīvi ietekmē ādu un var paātrināt novecošanās procesus. Ziepes var sabojāt ādas epidermu - tās virsējo slāni. Savukārt tas var veicināt priekšlaicīgu grumbu rašanos, kā arī palielināt poras un izraisīt pūtīšu veidošanos.

pexels.com

4. Ādas kopšanas produktiem ir spēcīgs aromāts

Nepērciet sejas produktus tikai smaržas dēļ. Smaržvielas ādas kopšanas līdzekļos ir vieni no visbiežāk sastopamajiem kairinātājiem. Nav svarīgi, cik jutīga ir āda. Turklāt aromāti neiedarbojas uzreiz - tie ir lēns ādas novecošanās veicinātājs.

pexels.com

5. Seju mazgā ar pārāk karstu vai aukstu ūdeni

Nemazgā seju ar karstu vai ļoti aukstu ūdeni. Ideālā gadījumā sejas mazgāšanai vislabāk ir izmantot siltu ūdeni. Auksts ūdens neefektīvi noņem ikdienas netīrumus, bet karsts ūdens var kairināt ādu un veicināt tās izžūšanu. Silts ūdens palīdzēs noņemt netīrumus, saglabājot ādas dabiskās mitrinošās eļļas.

pexels.com

6. Nenomazgā seju pēc svīšanas

Seju vajadzētu mazgāt divas reizes dienā. Taču ir viens izņēmums - ja nodarbojies ar sportu, tad arī pēc treniņa tā noteikti jānomazgā. Ja tas netiks darīts, uzkrātie sviedri var kairināt ādu, kas veicinās grumbu rašanos.

Avots:"Pravred"

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija