5 augļi kas var samazināt "sliktā" holesterīna līmeni

Veselība 13.septembris 2021
 
pexels.com
Izrādās, ka augļi var ievērojami pazemināt tā dēvēto "sliktā" holesterīna līmeni, ja tos regulāri lieto kā desertu vai uzkodu. Šie pieci augļi var efektīvi amazināt "sliktā" holesterīna līmeni.

pexels.com

1. Greipfrūti

Šie augļi ir spēcīgi antioksidanti un tauku dedzinātāji, kuru lietošana uzturā var palīdzēt attīrīt ne tikai asinsvadus, bet arī organismu kopumā no visa, kas tam kaitē, ieskaitot holesterīnu.

pexels.com

2. Apelsīns un svaigi spiesta apelsīnu sula

Apelsīni ir bagāti ar augu sterīniem - savienojumiem, kas var pazemināt "sliktā" holesterīna līmeni, vienlaikus palielinot labvēlīgo lipoproteīnu skaitu.

pexels.com

3. Avokado

Šis auglis satur omega-3 taukskābes, kas veicina asinsvadu dziedināšanu no iekšpuses, kā arī to attīrīšanu un atjaunošanos.

pexels.com

4. Āboli

Visas priekšrocības asinsvadiem ietvertas šī augļa mizā, jo tās ir bagātas ar pektīniem un flavonoīdiem, kas ir paredzēti, lai likvidētu lieko holesterīnu.

pexels.com

5. Zemenes

Šīs ogas palīdz atjaunot normālu holesterīna līmeni, taču tikai tad, ja tās ēd svaigas un bez cukura vai citām piedevām.

Der piemetināt, ka, ja pastāvīgi uzturā tiek lietota trekna un ar holesterīnu bagāta pārtika, tad augļu ietveršana uzturā neko daudz nelīdzēs, tāpēc ir svarīgi ēst mēreni, izvairoties no ātrajām uzkodām un pusfabrikātiem, kā arī citiem neveselīgiem produktiem.

pexels.com

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija