7 vienkārši triki, kā iegūt plakanu vēderu

Veselība 16.septembris 2021
 
pixabay.com
Ikviens, kas reiz ir "cīnījies" ar liekajiem kilogramiem zina, ka tas nav viegls process. Nav tāda viena burvju trika, kas ātri palīdzēs iegūt vēlamo formu, taču ir pārbaudītas metodes, kas var palīdzēt atbrīvoties no liekajām tauku rezervēm uz vēdera. Atliek vien mainīt ierastos paradumus un ieviest veselīgākas alternatīvas!

pexels.com

1. Stress un B grupas vitamīni

Stress var būt cēlonis, kāpēc pieņemamies svarā. Brīdi, kad ir nervu saspringums, ķermenis vairāk ražo kortizolu. Šis ir steroīdu hormons, kas palielina iespēju pieņemties svarā jeb aptaukoties. Mēdz uzskatīt, ka nesabalansēta pārtika var radīt aptaukošanos vēdera apvidū, bet to var veicināt arī stress.

Stresa laikā organismā samazinās dažādu B grupas vitamīnu daudzums (B1, B2, B3, B6, B12). B grupas vitamīni palīdz uzturēt veselu nervu sistēmu. Tāpēc ieteicams ikdienā ēst tādu pārtiku, kura satur šos vitamīnus, piemēram, tumšos lapu salātus, avokado, saulespuķu sēklas, mandeles, brokoļus, pupas, lēcas un citrusaugļus.

pexels.com

2. Vēdera tauki un šķiedrvielas

Viens no organismam sliktākajiem tauku veidiem ir vicerālie tauki jeb vēdera tauki. Šie taukaudi ieskauj svarīgākos orgānus.

"Tie ir vēdera tauki, kas ir apvijušies ap orgāniem, tie ir saistīti ar vielmaiņas pasliktināšanos, 2. cukura diabētu, sirds un asinsvadu slimībam," atzīt uztura speciāliste Nikola Stefanova.

Efektīvs veids, kā izvairīties un "apkarot" šos taukaudus, ir ēst vairāk šķiedrvielām bagātus produktus. Svarīgi ir uzņemt tieši ūdenī šķīstošās šķiedrvielas. Šādas šķierdvielas atrodas tādos produktos, kā, piemēram, pupiņās, pākšaugos, auzās, miežos, krustziešu dārzeņos.

pexels.com

3. Pievienojiet ēdieniem garšvielas

Izrādas, ka pievienojot ēdienam klāt atsevišķas garšvielas, tās var palīdzēt samazināt aptaukošanos vēdera zonā.

Uztura speciāliste Melīna Jampolis iesaka ikdienā papildus lietot tādas garšvielas, kā kurkumu, ingveru, muskatriekstu, salviju, timiānu, kanēli, kariju un dažādas čili garšvielas (kajēnas piparus, sarkanos piparus, čili pulveri). Šīs garšvielas pazeminās cukura līmeni asinīs un uzlabot ķermeņas reakciju uz insulīnu.

pexels.com

4. Ēdiet lēnām

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā uzturēt vēderu plakanu, ir ēst lēni. Ēdot veselīgi un ātri, var sanākt apēst par daudz. Tāpēc arī veselīgas pārtikas ēšana beigās var nedot vēlamo rezultātu. Izrādās, ka ātra ēšana var novest pie gaisa "norīšanas", kas rezultēsies ar vēdera pūšanos un gāzēm. Ieteicams veltīt ēdienreizei vairāk laika un to lēnām izbaudīt!

pexels.com

5. Pārstājiet ēst pirms rodas sāta sajūta

Bieži vien ēdot mēs mēdzam pārēsties. Uztura speciālisti iesaka, pātraukt maltīti tieši brīdi pirms iestājas sāta sajūta. Tādējādi samazināsies uzņemto kaloriju skaits, kas lieti noderēs svara zaudēšanā. Uztura specāliste Kristīna Kirkpatrika iesaka pātraukt maltīt brīdi, kad ir pazudis izsalkums.

pexels.com

6. Ēd konkrētā laikā jeb ievero "fastingu"

"Kad mēs guļa, mēs esam tauku dedzināšanas mašīnas, tas beidzas brīdī, kad pamostamies," saka uztura speciālists Džejs Kovins.

Viņš iesaka ikvienam, kas vēlas samazināt tauku daudzumu vēdera zonā, izmantot "fastinga" metodi. "Fastings" ir uztura uzņemšana tikai konkrētā diennakts laikā. Piemēram, katru dienu jūs sev atļaujat ēst 8 stundas, pārējās 16 jūs neēdat. Tas noszīmē to, ka, ja jūs ēdat brokastis 09:00 no rīta, pēdējo ēdienreizi vai jebkāda veida pārtiku jūs varat apēst 17:00. Tādējādi organisms varēs atpūsties no nepārtrauktas ēdiena pārstrādes, paātrināsies vielmaiņa un jūs dedzināsiet taukus!

pexels.com

7. Satiec draugus pusdienlaikā

Bieži vien satiekoties ar draugiem, tiek ieturētas maltītes. Šādas satikšanās reizes lielākoties tiek rīkotas vakarā, kas nozīmē to, ka vakariņas ēdat ārpus mājas. Ēdot kopā ar draugiem reti, kad tiek piedomāts pie tā, kādu pārtiku uzņemam, salīdzinoši īsi pirms gulētiešanas. Bieži vien tā var būt visai smaga un trekna pārtika. Lai nenodarītu sev pāri un neveicinātu tauku uzkrāšanos, ieteicams ar draugiem kopā baudīt pusdienas. Pusdienās jūs varat apēst kalorijām bagātāku pārtiku un pēcāk vakariņās ēst mazāk.


Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija