5 dzērieni, kas palīdzēs pret augstu holesterīnu

Veselība 28.septembris 2021
 
pexels.com
Ja ir augsts holesterīna līmenis, pastāv risks saskarties ar bīstamām sirds un asinsvadu problēmām.

pexels.com

1. Tomātu sula

Šī sula satur likopēnu un ir lielisks antioksidantu avots, kas aizsargā šūnas no bojājumiem. Antioksidantu iekļaušana diētā samazina iekaisumu, ieskaitot sirds un asinsvadu slimības, vēzi un demenci.

pexels.com

2. Sojas piens

Tajā ir maz piesātināto tauku, kas palielina "sliktā" holesterīna līmeni. Pētījumi par sojas proteīnu liecina, ka tas samazina holesterīna līmeni par četriem līdz sešiem procentiem.

pexels.com

3. Auzu piens

Tas sautur daudz šķiedrvielu, īpaši beta-glikānu un šķīstošās šķiedras. Tas šķīst ūdenī, veidojot putojošu vielu, kas palīdz organismam pazemīnāt holesterīna un glikozes līmeni asinīs.

pexels.com

4. Zaļā tēja

Tā satur hektīnus un citus antioksidantus, kas samazina "sliktā" holesterīna līmeni asinīs. Melnā tēja, tāpat kā zaļā tēja, arī veicina šo procesu, taču mazākā mērā.

pexels.com

5. Bazilika sēklu dzēriens

Bazilika sēklas ir bagātas ar šķīstošām šķiedrvielām un pektīnu, kas var paaugstināt "labā" holesterīna līmeni un samazināt "sliktā" holesterīna līmeni.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija