5 sliktākās uzkodas, kas tikai palielinās apetīti

Veselība 3.oktobris 2021
 
pexels.com
Starp galvenajām ēdienreizēm ietecams izvēlēties veselīgas uzkodas, taču izrādās, ka daudzas populāras izvēles patiesībā izsalkumu palielinās, skaidro svara zaudēšanas siholoģijas eksperte Jeļena Kalena.

PN/Scanpix/Leta

1. Musli batoniņi

Daudzi to uzskata par ērtāko un noderīgāko uzkodu, taču tajos parasti ir ļoti daudz cukura, kas strauji paaugstina cukura līmeni asinīs, bet pēc tam tas strauji krīt, radot izsalkuma sajūtu.

pexels.com

2. Jogurti un smūtiji

Arī jogurti un smūtiji ir populāras uzkodas, tomēr šķidrās konsitences dēļ tie tiek ātri sagremoti un pēc neilga laika atkal var sajust izsalkumu. Tas attiecas arī uz jogurtiem ar zemu tauku saturu.

pexels.com

3. Žāvēti augļi

Žāvēti augļi satur daudz cukura un tajos ir daudz kalorijas. "Sākumā cukurs strauji paaugstinās, un pēc tam insulīna ietekmē tas strauji pazeminās, jo asinīs nav pietiekami daudz glikozes, tāpēc atgriežas arī izsalkuma sajūta," saka Kalena.

4. Cukura aizstājēji

Plaši tiek uzskatīts, ka tie ir veselīgāki par cukuru, tāpēc daudzi cilvēki dod priekšroku uzkodām pievienot cukura aizstājējus. Tomēr tie palielina tieksmi pēc saldumiem.

pexels.com

5. Olas baltums

Kamēr olas ir tiek uzskatītas par lielisu brokastu ēdienu, kas ilgstoši ļauj saglabāt sāta sajūtu, eksperte norāda, ka pats par sevi olas baltums ļoti ātri uzsūcas, kas veicina izsalkuma sajūtas rašanos.

Avots: Hronika.info

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Pašlaik ēdu piena zupu, kas vārīta ar puķkāpostiem, burkāniem, kartupeļiem, sīpola un miežu putraimiem. Kā ar to sastāv..?

3.oktobris 2021 Atbildēt

Izlasi no zupas ārā putraimus, un būs labi :)

4.oktobris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija