Uztura speciāliste Dženna Houpa intervijā "Express" nosaukusi četrus galvenos produktus, no kuriem rudens laikā iegūt D vitamīnu.
1. Taukainas zivis
Lasis, skumbrija, siļķe, sardīnes ir ne tikai labs D vitamīna avots, bet tajās ir arī omega-3 taukskābes, kas ir labas sirdij, un olbaltumvielas enerģijai.
2. Olas
Olu dzeltenumi izceļas ar augstu tā dēvēto "saules vitamīna" līmeni.
3. Sēnes
Vienīgā dabā sastopamā augu izcelsmes D vitamīna forma. Sēnes ražo arī D vitamīnu, ja tiek pakļautas saules gaismai.
4. Bagātināti produkti
Pārbaudiet veikalā pirkto produktu iepakojumus, jo daži ir bagātināti ar papildu D vitamīna devu.
Houpa uzsver, ka pilnīga ieteicamās D vitamīna dienas devas iegūšana no pārtikas ir problemātiska, tāpēc ir lietderīgi konsultēties ar ārstu par iespējamo papildināšanu.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai izklaidējošiem, informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.
Komentē