5 svarīgi iemesli, kāpēc vajadzētu ēst ķirbi

Veselība 4.oktobris 2021
 
pexels.com
Ķirbis ir viena no populārākajām rudens veltēm, kurai var atrast daž ne dažādus pielietojums. Tā ir arī ļoti veselīga oga, kas var sniegt daudz laba organismam. Izlasiet un uzziniet, kādas labās īpašības piemīt ķirbim!

pexels.com

1. Palīdz zaudēt svaru

Ja jūs vēlaties zaudēt lieko ķermeņa svaru, tad ķirbis būs izcils produkts, kas palīdzēs to paveikt. Ķirbis satur ļoti daudz šķiedrvielu. Aptuveni vienā tasē ķirbja ir veseli septiņi grami šķiedrvielu. Šī oga ir izcils produkts, jo veicina sāta sajūtu, kura saglabāsies ilgākā laika posmā, tādējādi negribēsies ēst. Kā arī ķirbis satur ļoti maz kaloriju, tāpēc nav jāuztraucās par tā lietošanu uzturā.

pexels.com

2. Laba redze

Ķirbis satur vērtīgo beta karotīnu jeb A vitamīnu. Tieši šis vitamīns ir ļoti būtisks redzes veselībai. Viena krūze ķirbja satur vairāk nekā 200% no dienā ieteicamā A vitamīna daudzuma. Tādējādi apēdot šādu daudzumu ar ķirbjiem, jūs rūpējaties un palīdzat savām acīm būt veselām. Ķirbis satur arī luteīnu un zeaksantīnu - divus antioksidantus, kas, iespējams, var palīdzēt novērst kataraktas veidošanos.

pexels.com

3. Stipra imunitāte

Ķirbis ir labs imunitātes stiprinošs produkts. Lielais A vitamīna daudzums, kas ir sastopams šajā ogā, palīdz organismam cīnīties ar infekcijām un vīrusiem. Tas satur arī imūnsistēmai vērtīgo C vitamīnu, kas palīdzēs ātrāk atgūties no dažādiem saaukstēšanās simptomiem.

Savukārt ķirbju eļļa ir lielisks palīgs, lai ārstētu dažādas baktēriju un sēnīšu infekcijas.

pexels.com

4. Mirdzoša āda

Ķirbis var sniegt ne tikai labumu veselībai, bet arī skaistumam. Ķirbī esošais beta karotīns palīdz pasargāt ādu no UV stariem. Tomēr ķirbi var izmantot arī lokāli, lai palīdzētu ādai izskatīties mirdzošai. Ikdienā lietojot pīlingu, kura sastāvā ir ķirbis, uzlabosies sejas ādas stāvoklis.

Pīlingu ir pavisam vienkārši pagatavot. Nepieciešama 1/4 tases ķirbja biezeņa, ola, ēdamkarote medus un viena ēdamkarote piena. Sajauciet sastāvdaļas, uzklājiet uz sejas, paturiet 20 minūtes un nomazgājiet seju ar siltu ūdeni.

pexels.com

5. Samazina diabēta risku

Pētījumi liecina, ka ķirbja lietošana uzturā var samazināt glikozes līmeni asinīs un palielināt ķermeņa saražotā insulīna daudzumu. Tāpēc cilvēkiem, kuriem ir diagnosticēts diabēts, ieteicams uzturā ik pa laikam lietot šo ogu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija