N. Andrejeva norāda, ka cilvēkiem, lai aizkavētu novecošanos, jācenšas ar pārtikas palīdzību uzņemt vairāk antioksidantu.
Produkti, kas satur antioksidantus
Vitamīni
- Vitamīns A: aknas, olas, piena produkti.
- Vitamīns C: citrusaugļi, kivi, zemenes, brokoļi, Briseles kāposti.
- Vitamīns E: valrieksti, mandeles, sēklas.
Fitoķimikālijas
- Karotinoīdi, alfa karotīns: burkāni, ķirbji, apelsīni, mandarīni.
- Beta - karotīns: tumšas krāsas zaļumi, tomāti, aprikozes, mango.
- Luteīns un zeaksantīns: zaļi dārzeņi ar tumšām lapām, īpaši spināti.
Flavonoīdi
- Kvercetīns, miricetīns, koferols: sīpoli, brokoļo, āboli, tēja, sarkanvīns, vīnogas, ķirši.
- Flavonoli, katehīni: zaļā un baltā tēja.
- Proantocianidīni: āboli, aprikozes, kakao, tumšā šokolāde.
- Flavonoli: pētersīļi, ķimenes, selerijas, citrusaugļu produkti.
- Fitoestrogēni: soja, pākšaugi, sēklas, graugaugi.
- Augu sterīni: rieksti, avokado, augu eļļas.
View this post on Instagram
Komentē 3
Ha, ha,ha, ...baigie speciālisti, nosauc visus produktus un darīts!!! Tad jau es sevi varu nosaukt par giga- speciālistu!
Varbūt aizkavēt novecošaNU?
"kas ir jāēd" - slikts rakstīšanas stīls. Latviešu laba stīla gramatika iesāka atteikties no liekiem "ir". "kas jāēd" nezaudē jēgu.