7 pazīmes, kas var liecināt, ka dzer par daudz ūdeni

Veselība 13.oktobris 2021
 
pixabay.com
Kas par daudz, tas par skādi! Šo var teikt par daudzām lietām, izrādās, ka arī par ūdens dzeršanu! Visbiežāk tiek runāts par to, cik svarīgi ir dienas laikā lietot pietiekami daudz šķidruma, tomēr to var uzņemt arī par daudz.

Izrādās ne tikai dehidrācija ir kaitīga veselībai, bet arī pārlieku liela hidrācija var radīt dažādas veselības problēmas. Noskaidro, kādas septiņas pazīmes liecina, ka par daudz ikdienā dzer ūdeni!

pexels.com

1. Pietūkums

Ja jūs visas dienas garumā nēsājat sev līdzi ūdens pudeli un to nemitīgi papildiniet, līdz ko tā ir iztukšota, tā ir viena no pazīmēm, kas liecina, ka, iespējams, uzņemat par daudz šķidrumu. Pastāvīga ūdens uzņemšana var būtiski samazināt nātrija līmeni asinīs, kā rezultātā izraisīt visa ķermeņa šūnu pietūkumu. Zinātņu profesore Tamāra Hju-Batlera atzīst, ka visbīstamākais šūnu pietūkums var rasties smadzenēs.

pexels.com

2. Urīna krāsa

Urīna krāsai ir jābūt caurspīdīgi dzeltenai. Savukārt dzirdrs urīns, kuram nav pigmentācija, var liecināt par pārmērīgu hidrāciju, kas saistīta ar to, ka par daudz lietojat ūdeni.

Vēl viens būtisks faktors, kas liecina, ka par daudz ikdienā lietojat ūdeni, ir tas, cik bieži apmeklējat tualeti. Saskaņā ar Klīvlendas klīnikas pausto, tad lielākā daļa cilvēku dienas laikā tualeti apmeklē sešas līdz astoņas reizes. Ja jūs pamanāt, ka dodaties uz tualeti vairāk par 10 reizēm dienā, tas nozīmē, ka dzerat vairāk ūdeni nekā nepieciešams jūsu ķermenim.

pexels.com

3. Nelabums

Izrādās, ka pārmērīgas hidrācijas simptomi var būt līdzīgi dehidrācijas pazīmēm. Brīdi, kad uzņemat vairāk ūdeni nekā nepieciešams, jūsu nieres nespēj atbrīvoties no liekā šķidruma un tas uzkrājas organismā. Tas var radīt vairākus nepatīkamus simptomus, piemēram, sliktu dūšu, vemšanu un caureju.

pexels.com

4. Galvassāpes

Galvassāpes var rasties ne tikai tad, kad uzņemat par maz šķirdumu, bet arī tad, kad par daudz. Tad, kad jūs dzerat pārāk daudz ūdeni, sāls koncetrācija asinīs samazinās, izraisot visa ķermeņa orgānu šūnu pietūkumu. Brīdī, kad sāls koncentrācija asinīs ir zema, jūsu šunas "aug". Tādējādi dzerot par daudz ūdeni var rasties nepatīkams spiediens galvas apvidū un pulsējošas galvassāpes.

pexels.com

5. Roku, pēdu, lūpu pietūkums

Pārlieku liels ūdens patēriņš var izraisīt plaukstu, pēdu un lūpu pietūkumu, vai pat krāsas izmaiņas. Brīdī, kad visas ķermeņa šūnas uzbriest, tas atspoguļojas arī ādā. Tie cilvēki, kuri ikdienā par daudz lieto ūdeni, var piedzīvot pēkšņas svara izmaiņas jeb pieņemties svarā. Ja jūs ikdienā izdzerat vairāk nekā 10 tases ūdens un pamanat pietūkumu pēdās, rokās vai lūpās, vai svara pieaugumu, tas noteikti liecina par to, ka uzņemat par daudz šķidrumu.

pexels.com

6. Muskuļu spazmas

Brīdi, kad pārlieku daudz lietojat ūdeni, jūsu elektrolītu līmenis organismā pazeminās. Zems elektrolītu līmenis var radīt vairākus nepatīkamus simptomus, piemēram, muskuļu spazmas un krapmjus. Ja dienas laikā izjūtat kādu no šiem simptomiem, tad apsveriet mazāk dzert ūdeni un to aizstāt ar ko citu, piemēram, kokosriekstu ūdeni, jo tas satur elektrolītus.

pexels.com

7. Nogurums

Nieres ir atbildīgas par to, kā dzeramais ūdens tiek filtrēts cauri ķermenim. Brīdi, kad tiek uzņemts pārlieku liels ūdens daudzums, nierēm ir jāstrādā ļoti aktīvi, kas rada ķermenim stresu, ietekmējot hormonus, tādējādi jūs varat justies saspringts vai noguris.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Par daudz (kā?) ūdens! Iesaku atkārtot gramatikas likumus.

13.oktobris 2021 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu Ievai! Kļūdas visā rakstā.

13.oktobris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija