8 labākie produkti sirds veselībai

Veselība 14.oktobris 2021
 
pexels
Sākot ar brokastīm un beidzot ar vakariņām dienu iespējams piepildīt ar sirds veselībai labvēlīgiem produktiem. Un tā nebūt nebūs garlaicīga ēdienkarte.

Veselības portāls "Health" uzskaitījis produktus, kas vislabāk palīdz sirds veselībai.

pexels.com

1. Auzu pārslas

Auzu pārslas ir barojoša un garda maltīte, kas turklāt ir ātri pagatavojama. Tās ir bagātas ar vērtīgām šķiedrvielām.

pexels.com

2. Lasis

Lasis ir bagāts ar omega-3 taukskābēm. Tas var palīdzēt samazināt asinsspiedienu. Divas porcijas nedēļā var samazināt sirdslēkmes risku par trešdaļu. Taču jāizvēlas savvaļas lasis, jo audzētās zivis var saturēt insekticīdus, pesticīdus un smagos metālus. Sirdij labas ir arī citas taukainās zivis, piemēram, siļķe, tuncis un skumbrija.

pexels.com

3. Avokado

Uzklāj nedaudz avokado savai svietsmaizei vai pievieno to salātiem, lai palielinātu sirdij labvēlīgo tauku daudzumu uzturā. Avokado ir bagāts ar mononepiesātinātiem taukiem, kas palīdz pazemināt "sliktā" un paaugstināt "labā" holesterīna līmeni organismā.

pexels.com

4. Olīveļļa

Arī olīveļļa ir bagāta ar mononepiesātinātiem taukiem, kas samazina sirds slimību attīstības risku. Jāatceras, ka olīveļļu vislabāk ir pievienot salātiem svaigā veidā.

pexels.com

5. Rieksti

Valrieksti ir bagāti ar omega-3 taukskābēm un kopā ar mandelēm un makadāmijas riekstiem ir tajos ir daudz mono - un polinepiesātinātie tauki. Turklāt rieksti arī palielina šķiedrvielu daudzumu uzturā.

pexels.com

6. Pākšaugi

Papildiniet šķiedrvielas ar lēcām, turku zirņiem un melnajām pupiņām. Tie ir pildīti ar omega-3 taukskābēm, kalciju un šķiedrvielām.

pexels.com

7. Spināti

Spināti ir labi sirdij, pateicoties liteīna, folātu, kālija un šķiedvielu daudzumam tajos.

pexels.com

8. Linsēklas

Tās ir bagātas ar šķiedrvielām, omega-3 un omega-6 taukskābēm.

Avots: Health

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija