8 iemesli, kāpēc pastāvīgi izjūtam slāpes

Veselība 21.oktobris 2021
 
pexels.com
Vai izjūtas slāpes visas dienas garumā? Ja, jā, tad izlasiet šos astoņus faktus, kas izskaidro, kāpēc bieži vien jūtaties izslāpis.

pexels.com

1. Ēdienam pievieno par daudz sāli

Ja pievienojat ēdienam klāt lielu daudzumu sāls, tas var veicināt slāpju sajūtu. Liels sāls patēriņš veidot tūsku, šķidrums uzkrājas audos un tiek aizturēta tā izvadīšana no organisma. Brīdī, kad organismā esošajām šūnām sāk trūkt šķidrums, jūs izjūtat slāpes. Samazinot sāls patēriņu, samazināsies arī slāpes.

pexels.com

2. Ilgstoši uzturaties saulē

Šis lielākoties ir aktuāli tieši vasaras sezonā. Šajā laikā visbiežāk diena tiek aizvadīta ārā, tiešos saules staros. Vasarā ir ļoti nozīmīgi lietot daudz šķidruma, lai neizjustu slāpes, organisms nepiedzīvotu dehidrāciju. Vasarā, kad dotieties ārpus mājām, vienmēr paņemiet līdzi ūdens pudeli, jo karstā laikā pastiprināti svīstot no organisma tiek izvadīts šķidrums.

pexels.com

3. Sausas mutes sindroms

Izrādās, ka pastāv tāds sausas mutes sindroms, kas var būt vainojams pie tā, ka nemitīgi izjūtat slāpes. Siekalu dziedzeri mutē nepietiekami daudz saražo siekalas, tādējādi rodas sajūta, ka visu laiku mute ir sausa un nepieciešams padzerties. Ja jau ilgstoši ikdienā izjūtat nemitīgas slāpes, dodieties pie ārsta, lai pārbaudītu savu veselības stāvokli.

pexels.com

4. Cukura diabēts

Pie nemitīgas slāpju izjušanas var būt vainojams arī diabēts. Cilvēkiem, kuriem ir diabēts, visbiežāk izpaužas trīs simptomi - pārmērīgas slāpes, pārmērīga urinēšana un neskaidra redze. Ja jums ir novērojami visi trīs iepriekš nosauktie simptomi, nepieciešams konsultēties ar ārstu, lai pārliecinātos, vai jums nav diabēts.

pexels.com

5. Mazasinība

Izrādās, ka pie slāpēm var vainot arī anēmiju jeb mazasinību. Anēmija ir izmaiņas asisnsastāvā, kā rezultātā samazinās vai nu sarkano asins ķermenīšu, vai tajos esošā hemoglobīna daudzums. Viegla anēmija visbiežāk neizraisa pārmērīgas slāpes. Tomēr nopietnākos gadījumos tā var izraisīt ne tikai slāpes, bet arī reiboni un svīšanu.

pexels.com

6. Medikamenti

Atsevišķu medikamentu lietošana var izraisīt slāpes un sausu muti. Tādi medikamenti, kā, piemēram, antihistamīni, dažādi antidepresanti un diurētiskās zāles asisnspiediena regulēšanai, var izraisīt slāpes. Ja pēc medikamnetu lietošanas izjūtat pārmērīgas slāpes, konsultējieties ar savu ārstējošo ārstu.

pexels.com

7. Dzerat vienkārši par maz ūdeni

Varbūt pie jūsu slāpēm ir vainojams vienkārši tas, ka ikdienā par maz lietojat šķidrumu. Slāpju galvenais iemesls ir nepietiekams šķirduma patēriņš! Eksperti iesaka pavisam vienkāršu veidu, kā sekot līdzi tam, ka ikdienā lietojat pietiekami daudz šķidruma - starp ēdienreizēm izdzeriet divas ūdens glāzes vai arī ik pēc divām stundām izdzeriet glāzi ūdens.

pexels.com

8. Fiziskas aktivitātes

Brīdi, kad sportojat, jūs svīstat un no organisma tiek izvadīts šķidrums. Ja treniņa laikā nelietojat pietiekami daudz šķidruma, tad varat pēkšņi, ilgstoši izjust lielas slāpes. Svarīgi ir trenējoties ik pa laikam malkot ūdeni, lai samazinātu organisma dehidrācijas risku.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija