8 pārtikas produkti, kas palīdz pret dažādām veselības problēmām

Veselība 19.novembris 2021
 
pexels.com
Pret dažādām veselības problēmām var palīdzēt ne tikai medikamenti, bet arī produkti, kurus var atrast virtuvē. Atsevišķiem pārtikas produktiem, garšvielām piemīt daudz labas īpašības, kas var palīdzēt cīņā ar sliktu pašsajūtu.

pexels.com

1. Piparmētru tēja

Piparmētru tēja ir ne tikai ļoti garda, bet ir arī ļoti veselīga. Šī tēja var palīdzēt cīņā ar dažādām vēdera problēmām, piemēram, vēdera uzpūšanos, gāzēm, caureju un aizcietējumiem. Ja jums sāp galva, tad ieteicams pirms pretsāpju līdzekļu lietošanas, izdzert tasi piparmētru tējas. Šī tēja var palīdzēt mazināt galvassāpes.

pexels.com

2. Medus

Bieži vien saaukstējoties iesaka dzert tēju ar medu. Tam ir visai labs pamatojums. Šis dabiskais saldinātājs var palīdzēt ārstēt pirmos saaukstēšanās simptomus. Ja jums ir klepus, tad noteikti ieteicams tējai pievienot medu. Svarīgi ir medu nelikt klāt pavisam karstai tējai, jo tā šis saldinātājs zaudē visas vērtīgās īpašības. Pievienojiet medu siltai tējai!

pexels.com

3. Kurkuma

Tiek uzskatīts, ka šī garšviela ir labs līdzeklis dažādu slimību ārstēšanā. Kurkumu ieteicams uzturā lietot cilvēkiem, kuriem ir artrīts vai aknu steatoze. Svarīgi ir šo garšvielu lietot mērenās proporcijās. Ja kurkuma tiek lietota pārāk lielos apjomos, tā var izraisīt gremošanas trakta problēmas.

pexels.com

4. Ingvers

Jau tūkstošiem gadu Āzijā ingvers tiek pielietots medicīnā. Šis garšaugs tiek izmantots, lai ārstētu vēdera sāpes, caureju un sliktu dūšu. Atsevišķi pētījumi pierāda, ka ingvera lietošana var palīdzēt pret menstruācijas krampjiem.

unsplash.com

5. Zaļā tēja

Zaļā tēja ir ļoti labs antioksidantu avots. Tāpēc šī tēja organismam var sniegt daudz laba. Zaļā tēja ir dabisks līdzeklis pret stresu, tā palīdz nomierināt satraukto prātu un uzmundrināt ķermeni.

pexels.com

6. Ķiploks

Ķiplokam piemīt ļoti daudz labas īpašības. Šis garšaugs tiek audzēts ne tikai, lai padarītu maltītes gardākas, bet arī, lai veicinātu labu veselību. Ķiploku ir ieteicams ēst saaukstēšanās gadījumā vai profilaktiski, lai nesaslimtu. Tas var palīdzēt arī pazemināt holesterīna un asinsspiediena līmeni asinīs.

pexels.com

7. Sālsūdens

Izrādās, ka ar pavisam īpašu metodi, kurā tiek izmantots sālsūdens var atbrīvoties no nepatīkamām sajūtām degunā. Nepieciešams uztaisīt vien siltu sālsūdens šķidrumu un ieliet vienā deguna nāsī, lai tas iztecētu laukā pa otru nāsi. Izmantojot šādu metodi ir iespējams atbrīvoties no iesnām, kā arī atvielgot alerģijas simptomus.

pexels.com

8. Kanēlis

Izrādās, ka kanēlis var palīdzēt kontrolēt cukura līmeni asinīs. Tas ir īpaši svarīgi tiem cilvēkiem, kuriem ir konstatēts diabēts. Kanēlī esošie antioksidanti ir ļoti vērtīgi organismam. Ikdienā lietojot šo garšvielu, uzlabojas gremošanas trakta darbība, tādējādi ir iespējams arī atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija