Imunitātes stiprinošs dzēriens no četrām sastāvdaļām

Veselība 20.novembris 2021
 
pexels.com
Rudenī plašā klāstā pieejami visdažādākie augļi un dārzeņi, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Farmaceite Līga Cīrule iesaka veselīga kokteiļa recepti!

Sastāvdaļas:

  • trīs citroni;
  • četrus līdz sešus milimetrus plānas nomizotas ingvera saknes šķēlītes;
  • medus - pēc garšas;
  • divas glāzes ūdens.

Pagatavošana:

Nomizotās un sagrieztās ingvera šķēlītes liek verdošā ūdenī un vāra aptuveni 10-15 minūtes. Kad ūdens iegūst viegli brūnganu nokrāsu, ielej to traukā, izmantojot sietiņu. Pievieno svaigi spiestu citrona sulu (no trīs citroniem iespējams iegūt aptuveni 1/3 glāzes sulas), medu un kārtīgi samaisa. Lai dzērienu ātrāk atdzesētu, tam var pievienot ledu.

Ingvera sastāvā atrodama aktīvā viela gingerols, kam piemīt antioksidanta un pretiekaisuma īpašības. Tas palīdz cīnīties ar saaukstēšanās vīrusiem un noderēs pret sliktu dūšu. Atsevišķi pētījumi apliecina, ka ingvers tāpat palīdz arī uzlabot gremošanas sistēmas darbību, samazināt svaru un cukura līmeni asinīs, kā arī mazināt iekaisumu locītavās.

Savukārt citrons ir lielisks antioksidantu avots - tas bagātīgi satur C vitamīnu un flavanoīdus, kas palīdz organismam ātrāk atveseļoties saslimšanu gadījumā un labvēlīgi iedarbojas uz imunitāti. C vitamīns iesaistās arī kolagēna sintēzē, tādā veidā ļaujot uzlabot cīpslu, saišu, kaulu un ādas stāvokli.

Medus sastāvā ir organiskās skābes, B grupas vitamīni, kālijs, nātrijs, fosfors, kalcijs, magnijs un antioksidanti, tam, līdzīgi kā ingveram, piemīt antibakteriālās un pretiekaisuma īpašības, tāpēc medus lieti noder elpceļu slimību profilaksei un ārstēšanai.

Noderēja?1

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

liek verdošā ūdenī un vāra aptuveni 10-15 minūtes... Vai kāds antioksidants,vitamīns ,vērtīgs paliek pēc tā visa dzīvs??? :))

21.novembris 2021 Atbildēt

Ingveru uzkarsē tikai līdz 65 grādiem. Vārīt nedrīkst,jeb drīkst,tikai tad jēgas no tās dziras vairs nebūs nekādas.

21.novembris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija