Sastāvdaļas:
- 200 mililitri smiltsērkšķu sulas;
- neliels gabaliņš ingvera saknes;
- divas ēdamkarotes medus;
- viena kanēļa standziņa.
Pagatavošana:
Ingvera sakni sarīvē, liek katliņā, pievieno smiltsērkšķu sulu un uzkarsē. Kad dzēriens ir pietiekami silts, tam pievieno medu un kanēļa standziņu. Maisot turpina karsēt, līdz medus ir izkusis. Pēc pagatavošanas dzēriens jānokāš, izmantojot sietiņu vai marli. Pagatavoto dzērienu var dzert karstu vai atdzesēt.
Smiltsērkšķis ir bagāts K un B grupas vitamīnu avots, satur vairākus antioksidantus (A, C, E vitamīnu, selēnu, flavonoīdus), nepiesātinātās taukskābes, cinku, dzelzi, kalciju un citas aktīvās vielas. Tam piemīt pretiekaisuma un antioksidatīva darbība, smiltsērkšķis samazina holesterīna līmeni asinīs, uzlabo organisma vispārējo stāvokli, stiprina imunitāti un mitrina gļotādu.
Komentē 3
ik agrā rītā kontrasta duša, ik pēc divām dienām svaigi spiesta burkānu sula, divi redīsi katru dienu, pozitīvs noskaņojums visā dzīves ilgumā : mana recepte pret jauno kovida štamu omikrons.
smiltsērkšķi arī esot labie, dzīves tonusa, imunitātes svarīgi uzturētāji.
bļāviens, aizmirsu svarīgāko - FIZISKĀS AKTIVITĀTES! Veselā miesā un garā kā sacīt jāsaka i kovids neatradīs siltu vietu.