RECEPTE: Burkānu un citronu sulas dzēriens ar ingveru un medu

Veselība 29.novembris 2021
 
pexels.com
Ingvers, citrons un medus stiprinās imunitāti, savukārt burkāns sniegs vērtīgos antioksidantus. Farmaceite Līga Cīrule dalās ar gardu un veselīgu recepti.

Sastāvdaļas:

  • viens burkāns;
  • viens citrons;
  • viena ēdamkarote medus;
  • neliels gabaliņš ingvera saknes.

Pagatavošana:

Sarīvē ingvera sakni, pagatavo svaigi spiestu sulu no burkāna un citrona. Sastāvdaļas liek blenderī un tām pievieno medu. Lai bagātinātu garšu, blenderī var pievienot arī banānu vai ananāsu.

Ingvers, citrons un medus stiprinās imunitāti un palīdzēs saaukstēšanās slimību gadījumā, savukārt burkāns apgādās organismu ar K vitamīnu, šķiedrvielām, beta karotīnu un citiem antioksidantiem. Tas būs labs palīgs holesterīna līmeņa samazināšanai, kā arī stiprinās acu veselību un uzlabos gremošanu.

"Rudens sezonā veselīgas sulas var iegūt arī no daudziem pašmāju dārzeņiem - piemēram, ķirbja, āboliem vai selerijām. Ķirbis ir lielisks šķiedrvielu avots, kas satur vairākus vitamīnus, varu, kāliju, dzelzi un citas vērtīgas vielas. Tas lieliski stiprina imūnsistēmu un veicina gremošanu. Āboliem piemīt pretiekaisuma darbība, tie uzlabo aknu un zarnu veselību, pazemina cukura un holesterīna līmeni organismā. Tiesa, cilvēkiem ar jutīgāku zarnu traktu, šie gardie augļi jālieto ar mēru, pretējā gadījumā tie var radīt gremošanas traucējumus. Savukārt selerija ir vērtīgs antioksidantu avots, satur K vitamīnu, folskābi, kāliju, magniju, dzelzi un nātriju. Selerija palīdz iekaisumu gadījumā un veicina gremošanu. Sulu dzērienu pagatavošanai var izmantot dažādus augļus un dārzeņus - nepieciešams tikai atrast sev tīkamo garšu kombināciju un ērtāko pagatavošanas veidu," saka farmaceite Līga Cīrule.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija