5 brokastošanas ieradumi, kas patiesībā kaitē imūnsistēmai

Veselība 22.novembris 2021
 
pexels.com
Uztura speciālisti nosaukuši piecus brokastu veidus, kas vājina mūsu imūnsistēmu.

pexels.com

1. Brokastis ar pārāk daudz cukura

Pankūkas, konditorejas izsrādājumi, saldās brokastu pārslas, grauzdiņi ar ievārījumu vai šokolādes krēmu satur daudz cukura, norāda uztura speciāliste, veselīgā dzīvesveida programmas "GoWelness" izveidotāja Kortnija D'Andželo. Laika gaitā tas var negatīvi ietekmēt mūsu ķermeņa spēju cīnīties ar infekcijām. Jāizvairās arī no cukura pievienošanas putrām un dzērieniem.

pexels.com

2. Brokastis bez augļiem un sulas

Ir kļūdaini uzskatīt, ka jebkura veida cukurs ir kaitīgs mūsu imūnsistēmai. Dabīgie cukuri no augļiem vai svaigi spiestas sulas dos vairāk labuma nekā sliktuma. Piemēram, svaigi spiesta apelsīnu sula satur daudzas uzturvielas, kas atbalsta imunitāti, norāda uztura speciāliste Lorēna Menekere.

pexels.com

3. Brokastis bez putras, piena vai zivīm

D vitamīnam ir svarīga ietekme uz imūnsisitēmu. Auzu pārslas, olas, piens un dažas sulas ir lieliski D vitamīna avoti, norāda D'Andželo. "Bet daudzi cilvēki nereti aizvieto pilnvērtīgas brokastis ar pīrāgu vai picas gabalu. Šī iemesla dēļ nepietiekami tiek uzņemts D vitamīns," pauž D'Andželo.

pexels.com

4. Brokastis bez olām

Vēl viens produkts, no kura nevajadzētu atteikties, protams, ja pret to nav alerģijas. Olbaltumvielas ir vienas no svarīgākajām sastāvdaļām, kas uztur veselīgu mūsu imūnsistēmu, norāda Lorēna Menekere.

pexels.com

5. Brokastis ar burgeriem un kartupeļiem frī

Protams, brokastīs organisms spēs sagremot daudz ko, tomēr maz ticams, ka pēc ātrajām uzkodām uzlabosies veselība. Drīzāk pretēji - ātrās uzkodas kaitēs imūnsistēmai, jo tajās ir pārāk daudz sāls.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija