5 kafijas dzeršanas paradumi, kas liek ātrāk novecot

Veselība 1.decembris 2021
 
unsplash.com
Izrādās, ka daži no kafijas dzeršanas paradumiem var veicināt ātrāku novecošanos. Uzziniet, kuri tie ir!

unsplash.com

1. Kafija brokastu vietā

Tiek uzskatīts, ka brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize. To aizstāšana ar kafiju organismam neko labu nedos. Izlaižot brokastis, bet to vietā dzerot kafiju, palielinās iespēja, ka dienas laikā neuzņemsiet visas nepieciešamās barības vielas. Līdz ar to palielinās risks ātrāk novecot, jo organisms nesaņem visu to, kas viņam nepieciešams. Eksperti iesaka no rīta ēst šķiedrvielām un antioksidantiem bagātu maltīti, piemēram, augļus, graudaugus, riekstus vai sēklas.

unsplash.com

2. "Viegla", īpaši salda kafija

Melnu kafiju dzer vien retais. Lielākoties dzērienam tiek pievienots klāt kafijas krējums un dažādi saldinātāji. Ja kafijai pievienojat klāt lielu daudzumu piedevu, tās var atstāt negatīvu iespaidu uz veselību. Pārlieku liels cukura patēriņš var radīt dažādas veselības problēmas. Liels saldinātāju patēriņš var veicināt cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs, iekaisumu veidošanos un citas veselības problēmas.

unsplash.com

3. Kafija ūdens vietā

Visiem zināms fakts ir tāds, ka dienas laikā nepieciešams uzņemt vismaz divus litrus ūdens. Ikdienas steigā nereti tiek aizmirsts par šo. Bieži vien saspringtajās dienās kafija tiek patērēta lielos daudzumos, savukārt ūdens ļoti maz. Svarīgi ir ūdeni neaizstāt ar kafiju. Kafija veicina dehidrāciju, tāpēc ļoti svarīgi ir paralēli uzņemt ūdeni. Ja jūsu ķermenis regulāri tiek dehidrēts, tas atstās iespaidu ne tikai uz veselību, bet arī izskatu.

unsplash.com

4. Kafijas dzeršana vakaros

Eksperti izceļ, ka kafiju ieteicams dzert dienas pirmajā pusē. Pat ja jums liekas, ka kafijā esošais kofeīns neietekmē jūsu miegu, nav ieteicams to dzert vakaros. Kafijā esošais kofeīns ir stimulants, kuru lietojot īsi pirms gulētiešanas, tiks traucēts jūsu miegs un kvalitatīva atpūta. Slikts miegs ilgtermiņā ietekmē gan imūnsistēmu, gan garastāvokli, gan vielmaiņu.

unsplash.com

5. Mākslīgie saldinātāji

Māklsīgie saldinātāji ir daļēji veselīgāka alternatīva ierastajiem saldinātājiem (piem., cukuram). Ilgtermiņā mākslīgie saldinātāji var negatīvi ietekmēt jūsu veselību. Mākslīgie saldinātāji uzturvērtības ziņā, protams, ir labāki, tie satur mazāk kaloriju, tomēr tie tāpat nav veselīgi. Mākslīgie saldinātāji, piemēram, sukraloze un aspartāms laika gaitā var negatīvi ietekmēt insulīna līmeni asinīs, kā rezultātā dienas laikā jums var rasties lielāka tieksme pēc saldumiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija