Uztura speciāliste nosauc 4 faktorus, kas ietekmē to, ko rāda svari

Veselība 7.decembris 2021
 
pexels.com
Ķermenī katru dienu notiek izmaiņas, kas ietekmē arī to, ko rāda svari. Uztura speciāliste Svetlana Fusa nosaukusi faktorus, kas var ietekmēt svara izmaiņas.

pexels.com

1. Mēneša cikla fāzes

Dažādās mēneša nedēļās ķermenis var nedaudz "uzbriest", it kā apēstā šokolāde būtu nogulsnējusies. Patiesībā paaugstinās progesterona līmenis, kas aiztur šķidrumu. Tāpēc ķermeņa svars šajā laikā palielinās, kas ir absolūta fizioloģiska norma.

pexels.com

2. Ūdens

Dzert ūdeni ir veselīgi, taču tas jādara ar mēru. Ja naktī dzer ūdeni, tad no rīta lieki grami nebūs vis tauku dēļ, bet gan ūdens. Arī seja no rīta var būt pietūkusi, ja pirms gulētiešanas ir dzerts ūdens. Labāk ūdeni dzert ēdienu gatavošanas laikā un no rīta.

pexels.com

3. Sāls

Sāls un ūdens strādā lieliskā simbiozē. Nātrija dienas norma ir viens līdz trīs grami (nedaudz vairāk par vienu tējkaroti), taču to var viegli pārsniegt. Kamēr mājās uzņemto sāls daudzumu ir vieglāk kontrolēt, kafejnīcās, restorānos un ātro uzkodu restorānos ir pavisam cita aina. Ja tiek uzņemts vairāk sāls, nekā ķermenim nepiciešams, gribas dzert ūdeni, kas savukārt uzkrājas organismā nātrija dēļ. Tad arī skaitlis uz svariem var pieaugt, taču tas nav ilgtermiņā.

pexels.com

4. Prāta stāvoklis

Uztura speciāliste atzīmē, ka skaitlis uz svariem ir tikai viens no rādītājiem, jo svarīgi ir ņemt vēlā arī taukaudu daudzumu, muskuļu masu un ķermeņa hidratāciju. Ja mērķis ir zaudēt lieko svaru, tad ir vērts novērtēt ķermeņa tauku saturu.

Visbiežāk tiek ieteikts svērties no rīta tukšā dūšā un mērījumus veikt reizi nedēļā.

Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

hemodiaīze visu izsūknēs!

9.decembris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija