Uztura speciāliste nosauc 5 uzturvielas, kas īpaši nepieciešamas organismam ziemā

Veselība 17.decembris 2021
 
pexels.com
Ir vairākas uzturvielas, kas ziemas laikā rūpīgi jāpapildina, intervijā portālam "Health Essentials" norādījusi uztura speciāliste Liza Berneta.

pexels.com

1. Proteīns

Lai papildinātu olbaltumvielu rezerves, ir vērts uzuru papildināt ar pākšaugiem, riekstiem, zivīm, olām un gaļu.

pexels.com

2. D vitamīns

Ziemā jāpalielina šī vitamīna uzņemšana. Pirmkārt, tas nepieciešams muskuļu un kaulu veselībai. Otrkārt, šī vitamīna trūkums vājina imunitāti un izraisa ātru nogurumu. Tā kā D vitamīnu cilvēks lielākoties uzņem no saules gaismas, ziemas laikā jācenšas to papildināt ar uzturu - piena produkti, zivis (lasis, tuncis).

pexels.com

3. C vitamīns

C vitamīns uzlabo imunitāti, tāpēc aukstajā ziemas sezonā tas palīdzēs pasargāt organismu no slimībām. Lai papildinātu krājumus, katru dienu var apēst divas līdz trīs porcijas augļu (citrusaugļi, dzērvenes) un trīs porcijas dārzeņu (paprika).

pexels.com

4. E vitamīns

Tas palīdzēs atbrīvoties no ādas sausuma, niezes un apsārtuma, kas ziemā ir diezgan biežas parādības. E vitamīns var mazināt iekaisumu un uzlabot ādas stāvokli. Ķermenis to var iegūt no augu eļļām, riekstiem, ķirbju sēklām, sarkanajiem pipariem, mango un avokado.

pexels.com

5. B grupas vitamīni

Šie vitamīni ir svarīgi arī tāpēc, ka tie ietekmē enerģijas līmeni un smadzeņu darbību. Tie atrodami lapu zaļumos un pākšaugos.

Avots: Health Essentials

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija