Nosauc divus dzērienus, kas palīdzot samazināt augstu holesterīna līmeni

Veselība 25.februāris 2022
 
pexels.com
Pētījumos izcelti divi dzērieni, kas esot jāiekļauj ikdienas uzturā, jo tie efektīvi palīdzot samazināt holesterīna līmeni, raksta "Express".

pexels.com

1. Zaļā tēja

Kā raksta "Express", katru dienu esot ieteicams izdzert divas līdz sešas tases augstākās kvalitātes zaļās tējas, lai gūtu labumu no holesterīna līmeņa kontroles. Tiek lēsts, ka viena tējas tase var samazināt holesterīna līmeni līdz par 0,58mg/dL.

Nesenā pētījumā, kas publicēts BMC, tika analizēta zaļās tējas patēriņa ietekme uz lipīdu līmeni asinīs un secināts, ka tā ievērojami samazināja kopējā holesterīna līmeni. Tomēr tiek atzīmēts, ka nepieciešami papildu pētījumi, kas ietver lielāku populāciju un ilgāku laiku.

pexels.com

2. Ābolu sidra etiķis

Ābolu etiķi izgatavo no ābolu sidra, kas raudzēts, lai iegūtu probiotikas un fermentus, raksta "Express". Fermentācijas process dod ievērojami mazāk cukura un kaloriju.

Citā pētījumā, kas arī publicēts BMC, tika pētīta ābolus sidra etiķa ietekme uz lipīdu profiliem un glikēmijas parametriem. Kopumā metaanalīzē tika iekļauti deviņi pētījumi un tika konstatēts, ka šī etiķa lietošana ievērojami samazina kopējo holesterīna līmeni, raksta "Express".

Tāpat laikraksts norāda, ka daudzi pētījumi liecina, ka ābolu sidra etiķis palīdz uzlabot nopietnus sirds slimību riska faktorus, tostarp tā spēja pazemināt holesterīna līmeni.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija