6 pārsteidzoši fakti par žāvētu augļu ietekmi uz veselību

Veselība 2.maijs 2022
 
unsplash.com
Kad augļi tiek dehidrēti, tie zaudē ūdeni un kļūst par īstām enerģijas "bumbām", jo ir bagāti ar vērtīgajām uzturvielām. Uzziniet, kādu labumu jūsu veselībai var sniegt žāvētu augļu ēšana!

pexels.com

1. Stiprina imunitāti

Žāvēti augļi ir bagāti ar dažādām veselībai vērtīgām uzturvielām. Tie satur kāliju, dzelzi, folātu, kalciju un magniju. Šie antioksidanti palīdz uzlabot un stiprināt imunitāti, tādējādi organismam ir vieglāk cīnīties pret dažādām slimībām.

pexels.com

2. Palīdz zaudēt svaru

Izrādās, ka žāvēti augļi var ne tikai veicināt stipru imunitāti, bet arī svara zaudēšanu. Tomēr pirms ķeraties pie žāvētu augļu ēšanas, lai zaudētu svaru, svarīgi ir atcerēties - ievēro mērenību. Pozitīvi ir tas, ka žāvēti augļi satur maz tauku, bet ir bagāti ar uzturvielām, kuras var veicināt labu vielmaiņu.

unsplash.com

3. Pret novecošanos

Žāvētajos augļos esošās uzturvielas var palīdzēt cīņā ar novecošanos. Šo augļu iekļaušana uzturā var veicināt labu ādas veselību. Bieži vien sejas maskās tiek izmantoti žāvēti augļi, lai padarītu ādu mirdzošāku. Svarīgi ir ne tikai žavētus augļus lietot "ārēji", bet arī "iekšēji".

unsplash.com

4. Labai sirds veselībai

Viens no vislabākajiem žāvētajiem augļiem ir rozīnes. Ja jūs cīnaties ar augstu asinsspiedienu, iespējams, rozīnes palīdzēs jums justies labāk. Tās var palīdzēt pazemināt asinsspiedienu. Kā rezultātā, ēdot žāvētus augļus, var tikt veicināta laba sirds veselība.

unsplash.com

5. Pret trauksmi

Žāvēti augļi ir bagāti ar beta karotīnu. Šis antioksidants lieliski palīdz cīņā ar trauksmi. Bieži vien cilvēki, kuriem ir trauksme, piedzīvo bezmiegu. Ja jūs cīnaties ar šādām problēmām, tad žāvētu augļu ēšana vakarā var palīdzēt vieglāk iemigt.

unsplash.com

6. Cīņā ar anēmiju

Rozīnes un žāvētas plūmes ir bagātas ar dzelzi. Tiem cilvēki, kuriem ir anēmija, šie augļi ir īpaši ieteicami. Anēmija ir mazasinība. Žāvēti augļi satur arī B vitamīnu, fosforu, varu un nepiesātinātos taukus, kuri veicina hemoglobīna atjaunošanos organismā.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija