Zobārste nosauc 5 veidus, kā mājas apstākļos tikt pie baltākiem zobiem

Veselība 15.maijs 2022
 
pexels.com
Zobārste Hanna Kisella atklājusi veidus, kā mājas apstākļos iespējams tikt pie baltāka smaida.

pexels.com

1. Izvairies no noteiktiem dzērieniem un ēdieniem

"Kafija, tēja un sarkanvīns var ātri radīt dzeltenu vai brūnu traipu veidošanos, tāpēc, pat tādas mazas lietas, kā izvairīšanās no šādiem dzērieniem vai to dzeršana ar salmiņu, var palīdzēt saglabāt baltākus zobus un izvairīties no traipiem," saka H. Kinsella.

pexels.com

2. Pārbaudi vispārējo veselību

Zobārste norāda, ka cilvēki, kuri cieš no noteiktām veselības problēmām, var saskarties ar dzelteniem zobiem to dēļ. "Lielākā daļa cilvēku nezina, ka tādas veselības problēmas kā diabēts, mutes vēzis, anēmija un daži ēšanas traucējumi var izraisīt arī zobu emaljas un mutes veselības bojājumus, kā rezultātā zobi kļūst dzelteni," stāsta speciāliste.

unsplash.com

3. Ēd zemenes

Zemens ir dabisks zobu balinātājs, jo tās satur ābolskābi, skaidro zobārste. Tomēr viņa neiesaka ar tām pārāk stipri berzēt zobus vai tās pārāk ilgi turēt pie zobu emaljas, pietikšot ar normālu to daudzuma apēšanu. "Tāpat arī āboli ir lielisks zobu tīrīšanas līdzeklis, ja vien tos neēd pārāk agresīvi. Kraukšķīgu ēdienu, piemēram, ābolu, raupjās malas var balīdzēt noņemt baktērijas no zobiem," atklāj H. Kisella.

pexels.com

4. Pareiza zobu tīrīšana

"Tā vietā, lai agresīvi tīrītu zobus ar stingru satvērienu, kas var būt dabiska reakcija, mēģiniet turēt zobu birsti pašā galā un izmantojiet satvērienu tā, it kā jūs turētu pildspalvu," iesaka H. Kinsella. Tas samazināšot spiedienu uz zobu birsti un zobiem, pasargājot tos no bojājumiem, skaidro speciāliste.

pexels.com

5. Ūdens dzeršana

Speciāliste norāda, ka ir daudzi ieguvumi labsajūtai no ūdens dzeršanas, ieskaitot mutes veselību. "Tas ir dabisks tīrīšanas līdzeklis daudzās nozīmēs un var arī palīdzēt noņemt baktērijas no zobiem," saka H. Kinsella. "Pēc ēšanas vienmēr izdzeriet vismaz glāzi ūdens."

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija