5 ikdienas paradumi, kas liek novecot par 20 gadiem

Veselība 22.maijs 2022
 
pexels.com
Veselības eksperti izceļ piecus ikdienas paradumus, kuri var veicināt priekšlaicīgu novecošanos. Šie paradumi ietekmē ne tikai jūsu izskatu, bet arī veselību.

pexels.com

1. Slikts miegs

Slikts un nepietiekami ilgs miegs ietekmē ne tikai to, kā izskatāties dienas laikā, bet arī var veicināt priekšlaicīgu novecošanos. Pētījumi liecina, ka pat viena slikti gulēta nakts, var paātrināt bioloģisko novecošanos.

pexels.com

2. Smēķēšana

Visiem ir zināms, ka smēķēšana ir kaitīga. Tā ne tikai negatīvi ietekmē veselību, bet arī izskatu. Smēķēšana ne tikai liek ātrāk novecot, bet arī samazina dzīves ilgumu. Kā vēsta "European Respiratory Journal" publicētais pētījums, tad smēķētāji novecot daudz ātrāk nekā nesmēķētāji. Sievietes un vīrieši, kuri ikdienā smēķē, novecot pat par divām reizēm ātrāk nekā nesmēķētāji.

pexels.com

3. Hronisks stress

Eksperti brīdina, ilgstošs, nepārvarams stress ievērojami paātrina novecošanās procesus. Izrādās, ka hroniska stresa radītie hormoni ne tikai negatīvi ietekmē smadzeņu darbību, bet arī imūnsistēmu. Tie cilvēki, kuri ikdienā saskaras ar lielu stresu, ir pakļauti demences un atmiņas zudumu riskam.

pexels.com

4. Pārlieku ilga uzturēšanās saulē

Uzturēšanās saulē var veicināt gan labu mentālo, gan fizisko veselību. Tomēr pārlieku ilga uzturēšanās tiešos saules staros var veicināt priekšlaicīgu novecošanos. Nelietojot saules aizsargkrēmus, āda tiek pakļauta negatīvai ietekmei, kā rezultātā, ļaunākajā gadījumā, var veidoties ādas vēzis. Līdz ar to pārlieku ilga uzturēšanās saulē var veicināt ne tikai ādas novecošanos, bet arī nopietnu slimību.

pexels.com

5. Pārlieku liels cukura patēriņš

Ja vēlaties izskatīties un justies jaunāki, iespējams, nepieciešams samazināt cukura patēriņu. Kā min eksperti, tad cukurs negatīvi ietekmē organismā esošo kolagēnu. Ja organismā trūkst kolagēns, tas atstāj negatīvu ietekmi uz ādas elestību, var rasties grumbiņas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija