Dietologi izceļ 4 visneveselīgākās svara zaudēšanas metodes

Veselība 19.maijs 2022
 
unsplash.com
Lai zaudētu liekos kilogramus, cilvēki ir gatavi darīt visu iespējamo - piekopt dažādas skarbas diētas, sulu kūres, lietot detoksa dzērienus u.c. Tomēr par spīti tam, ka šādas svara zaudēšanas metodes var būt kaitīgas veselībai, cilvēki tāpat tās piekopj. Dietologi brīdina, izvairieties no šīm četrām svara zaudēšanas metodēm!

unsplash.com

1. Ēdienreižu izlaišana

Ēdienreižu izlaišana var likties visai vilinoša doma, ja vēlaties samazināt dienā uzņemto kaloriju daudzumu. Eksperti iesaka nepiekopt šādu metodi. Lai arī pastāv iespēja, ka dienas laikā šādi uzņemsiet mazāk kaloriju, šāda metode nebūs ilgtspējīga. Ēdienreižu izlaišana var negatīvi ietekmēt metabolismu jeb vielmaiņu. Svarīgi dienas laikā ir nebadoties, bet ēst bieži un mazas porcijas. Tādējādi novērsīsiet bada sajūtu, kas vēlāk var rezultēties lielu, treknu porciju notiesāšanā, kā arī šādi labāk strādās jūsu vielmaiņa.

unsplash.com

2. Detoksa dzērieni

Dietalogi izceļ, detoksa dzērieni nav ilgtermiņa risinājums, lai zaudētu svaru. Tie gluži pretēji var negatīvi ietekmēt veselību. Šādi dzērieni, kuri sola, ka ar tiem var zaudēt ātri un viegli lieko svaru, ir tikai mārketinga triks. Speciālisti uzsver, ka nav nepieciešams dzert konkrētus dzērienus, lai attīrītu organismu. Mūsu aknas un nieres katru dienu to dara. Lietojot šādus dzērienus, no organisma var tikt izvadītas vērtīgās barības vielas, kā rezultātā jūs varat izjust enerģijas trūkumu, sliktu pašsajūtu. Svarīgi ir nevis dzert organisma attīrošus dzērienus, bet ieturēt veselīgas, sabalansētas maltītes.

unsplash.com

3. Svara zaudēšanas medikamenti

Ikviens vēlas ātri un viegli zaudēt svaru. Tāpēc bieži vien cilvēki izvēlas par labu dažādiem svara zaudēšanas medikamentiem, jo tie sola, ka iegūsiet ātru rezultātu. Šādus medikamentus ieteicams lietot tikai tad, ja tos ir ieteicis ārsts. Neatkarīgi no tā, vai tie būs recepšu vai bezrecepšu medikamenti, tie nespēs sniegt ilgtermiņa rezultātu. Iespējams, sākot lietot šādus medikamentus varat zaudēt pāris kilogramus, taču tie ilgtermiņā nelīdzēs, lai atbrīvotos, piemēram, no taukiem vidukļa zonā. Tā vietā labāk ieviesiet ikdienā fiziskās aktivitātes un veselīgu uzturu.

unsplash.com

4. Pārāk ilga intervāla badošanās jeb fastings

Mūsdienās arvien vairāk cilvēku piekopj intervāla badošanos jeb fastingu. Kas tas ir? Intervāla badošanās paredz to, ka konkrētu stundu skaitu dienā jūs drīkstat ēst, bet pārējo laiku nē. Piemēram, viens no vispopulārākajiem fastinga veidiem ir 8:16. Astoņas studas dienā jūs drīkstat ēst, savukārt pārējās nē. Izrādās, ka šāda metode arī var būt kaitīga veselībai, ja ievērojat pārāk ilgu neēšanas posmu. Ja ievērosiet pārāk ilgu neēšanas posmu, jūsu ķermenis nespēs uzņemt visu nepieciešamo, lai tas pareizi "darbotos". Neuzņemot dienas laikā pietiekami daudz vitamīnu, minerālvielu un uzturvielu, tas negatīvi ietekmēs ne tikai jūsu pašsajūtu, bet arī veselību. Tāpēc, ievērojot fastingu, nepieciešams rūpīgi padomāt par to, ko dienas laikā ēdat.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

!!!!!! Avots-Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu

23.maijs 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija