6 produkti, kas pasliktina siena drudža simptomus

Veselība 3.jūnijs 2022
 
pexels.com
Uztura speciāliste Lola Bigsa atklājusi, no kādiem pruduktiem jāuzmanās tiem, kam ir siena drudzis.

pexels.com

1. Pūdēts siers

"Izvairietis no stipriem, izturētiem sieriem. Tajos ir lielāks histamīna saturs," saka Lola. Histamīni ir ķīmiskas vielas, kuras ražo imūnsistēma, reaģējot uz alerģijām. Kā daļa no ķermeņa aizsardzības sistēmas, tie izraisa iekaisumu un simptomus, piemēram, iesnas. Lola iesaka labāk izvēlēties biezpienu, rikotas un mocarella sierus, kuros ir mazāks histamīna līmenis.

pexels.com

2. Piena produkti

Lielākā daļa piena produktu padara alerģisku reakciju simptomus smagākus, jo tie palielina ķermeņa gļotu veidošanos. "Piena produkti, piemēram, siers un piens, kā arī graudi var stimulēt gļotu veidošanos degunā, padarot aizlikta deguna un ausu situāciju sliktāku," saka speciāliste. Viņa iesaka izmantot augu izcelsmes pienu, piemēram, mandeļu vai kokosriekstu pienu.

pexels.com

3. Alkohols

Alkohols satur histamīnus, kas pastiprina acu un deguna niezēšanu. "Alkohola dzeršana apgrūtina aknas, kuru uzdevums ir izvadīt histamīnus no organisma," saka Lola."Tumšākos dzērienos, piemēram, alū, sidrā un sarkanvīnā, ir lielāks histamīnu līmenis, kas var saasināt simptomus. Es pārietu uz dzidrajiem alkoholiskajiem dzērieniem, piemēram, degvīnu un džinu, vai vīniem bez pievienotajiem sulfītiem."

pexels.com

4. Saldumi

Lola saka, ka "cukurs un pārstrādātie pārtikas produkti var arī izraistīt lielāku histamīna ražošanu ķermenī", kas var pasliktināt siena drudža simptomus. "Ja iespējams, samaziniet vai izvairieties no tiem," brīdina speciāliste.

pexels.com

5. Daži augļi un dārzeņi

Dažreiz cilvēkiem ar siena drudzi ir jācīnās ar tā dēvētajām krusteniskajām alerģijām, kuru, kā norāda farmaceite Ieva Cīrule, mehānisms ir salīdzinoši vienkāršs - dažādos šķietami atšķirīgos alergēnos sastopamas līdzīgas aminoskābes un to kombinācijas, ko jutīgāks organisms atpazīst kā svešas.

Pārtikas produkti, uz kuriem kāds reaģē, ir atkarīgi no tā, pret kādiem ziedputekšņiem ir alerģija. Piemēram, kāds, kam ir zāles ziedputekšņu alerģija (siena drudzis vasarā), var reaģēt uz melonēm, tomātiem, kartupeļiem un apelsīniem. Tiem, kuriem ir koku ziedputekšņu alerģija (pavasarī), vajadzētu izvairīties no āboliem, bumbieriem, persikiem, burkāniem, mandelēm un lazdu riekstiem. Savukārt tiem, kuriem siena drudža simptomi uzliesmo no augusta līdz septembrim ambrozijas ziedputekšņu dēļ, vajadzētu izvairīties no melonēm, kabačiem un banāniem.

pexels.com

6. Kafija

Ir konstatēts, ka kafija ne tikai izraisa histamīna izdalīšanos, bet arī aknu sastrēgumu, kas simptomus padara vēl smagākus, pausts Londonas Alerģijas un imunoloģijas centra datos, kas iesaka nomainīt savu dzērienu uz tādu, kas nesatur kofeīnu. Tiek ieteikts labāk izvēlēties kumelīšu tēju, kas attīra gļotas, ko izraisa siena drudzis un saglabā deguna blakusdobumus tīrus.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija