6 pārtikas produkti, kas veicina pumpu veidošanos

Veselība 24.augusts 2023
 
pexels.com
Jūs regulāri mazgājat seju, vakarā vienmēr noņemat kosmētiku, lietojat dažādus skaistumkopšanas līdzekļus, taču uz sejas ādas arvien parādās dažādi izsitumi, pinnes? Pie tā var būt vainojama ne tikai nepareiza sejas ādas kopšana, bet arī uzturs. Atsevišķi produkti var veicināt izsitumu, pumpu veidošanos. Dermatologi iesaka vismaz divas nedēļas atteikties no šiem sešiem produktiem, lai pārliecinātos, vai tie negatīvi ietekmē jūsu sejas ādu!

unsplash.com

1. Piena produkti

Piena produkti tiek uzskatīti par ļoti veselīgiem, pateicoties tajā esošajam kalcija daudzumam. Tomēr par spīti tam piena produkti var veicināt problemātisku sejas ādu, jo ne visi cilvēki spēj pietiekami labi sagremot piena produktus. Izrādās, ka aptuveni 65% pieaugošos nepanes laktozi. Pētījumos ir pierādīta saistība starp piena produktu lietošanu un piņņu veidošanos. Izrādās, ka tiem cilvēkiem, kuri ikdienā patērē ļoti daudz piena produktus pastāv lielāka iespēja saskarties ar sejas ādas problēmām.

unsplash.com

2. Limonādes

Produkti ar augstu cukura līmeni veicina sejas ādas veselības stāvokļa pasliktināšanos. Pārmērīga cukura lietošana organismā izraisa arī iekaisīgas reakcijas. Limonādes ir bagātas ar cukuru, tieši tāpēc nav ieteicama to bieža lietošana uzturā, jo šie dzērieni var veicināt gan izsitumu, gan pumpu rašanos uz sejas ādas.

unsplash.com

3. Pica

Picas ir ļoti gardas, tomēr tai pat laikā arī kaitīgas sejas ādai. Ne tikai uz picas esošie piena produkti (piem., siers) var veicināt dažādas sejas ādas problēmas, bet arī tas, ka šis ēdiens satur daudz piesātināto tauku, kuri ir kaitīgi zarnu veselībai. Laba zarnu darbība var novērst iekaisumu veidošanos. Pētnieki uzskata, ka dažādas sejas problēmas, piemēram, pinnes, ekzēma, psoriāze rodas pateicoties dažādiem iekaisuma procesiem.

unsplash.com

4. Majonēze

Līdzīgi, kā piena produkti, arī majonēze var negatīvi ietekmēt sejas ādu. Visbiežāk majonēzes sastāvā var manīt soju. Soja satur izoflavonus jeb fitoestrogēnus, kuri var veicināt organismā iekaisīgus procesus. Ēdot daudz majonēzi, var rasties dažādi izsitumi, pumpas tieši mutes un žokļa rajonā.

unsplash.com

5. Baltmaize

Tādi pārtikas produkti kā auzu pārslas, kliņģeri, bagetes, makaroni un citi balto miltu saturoši produkti paātrina ādas novecošanās procesus un veicina sejas ādas veselības stāvokļa pasliktināšanos. Eksperti iesaka no uztura izskaust baltmaizi un ēst pilngraudu produktus. Produkti, kuru sastāvā ir baltie milti, nesatur veselību veicinošas uzturvielas, tiem ir augsts glikēmiskais indekss. Pētnieki atkāj, ka tiem cilvēkiem, kuri ikdienā patērē produktus ar zemu glikēmisko indeksu, samazinās sejas problēmu veidošanās risks.

unsplash.com

6. Gaļa

Dermatoloģe Sūzana Takere norāda, ka, lai samazinātu sejas problēmu veidošanos, iespējams, nepieciešams no uztura izslēgt gaļas produktus. Pētījumos ir pierādīts, ka tiem cilvēkiem, kuri ikdienā patērē tikai augu valsts produktus, būtiski uzlabojas sejas ādas stāvoklis. Augu valsts produktos esošās šķievdvielas, minerālvielas un antioksidanti veicina organisma detoksikāciju, kā rezultātā iegūstat veselīgu sejas ādu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija