5 veselīgi zaļumi, kurus ieteicams ēst katru dienu

Veselība 21.jūnijs 2022
 
pexels.com
Dārzeņi ir būtiska veselīga uztura sastāvdaļa. Tie ne tikai ir vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām bagāti, bet arī ļoti gardi. Lai daudzveidotu savu ēdienkarti, uzturā ieteicams lietot ne tikai ierastos dārzeņus, piemēram, gurķus un tomātus, bet arī dažādus zaļumus. Eksperti izceļ piecus veselīgākos zaļumus vasaras sezonā, kurus būtu nepieciešams ēst pēc iespējas biežāk!

unsplash.com

1. Spināti

Portāla "Healthline" eksperti apgalvo, ka spināti ir viens no veselīgākajiem dārzeņiem pasaulē. Aptuveni viena glāze spinātu nodrošina organismu ar vairāk nekā pusi no dienā nepieciešamā A vitamīna un K vitamīna daudzuma. Kā arī spinātos ir sastopami divi organismam vērtīgie antioksidanti, kuri palīdz samazināt iekaisumu veidošanās risku, pazemina asinssiedienu.

pexels.com

2. Āzijas kāposts jeb pak čoi (pak choi, bak choi)

Šis Āzijas kāposts ir ļoti labs dzelzs, magnija, fosfora, kalcija, cinka un K vitamīna avots. Šie visi mikroelementi ir būtiski svarīgī mūsu kaulu veselībai.

pexels.com

3. Brokoļu lapas

Gards un veselīgs ir ne tikai pats brokolis, bet arī tā lapas. Brokoļu lapas spēj nodrošināt organismu ar visu tam dienā nepieciešamo C vitamīna devu. Kā arī šī dārzeņa lapas ir lielisks šķiedrvielu, beta karotīna, kalcija, dzelzs avots.

pexels.com

4. Kale jeb lapu kāposts

Ja jums pie sirds neiet spināti, tad tos iespējams aizstāt ar kale. Šis lapu kāposts ir tikpat vērtīgs, kā spināti, jo ar to iespējams uzņemt organismam nepieciešamo A, C un K vitamīnu. Tas ir arī ļoti labs vara avots, kas spēj veicināt labu nervu sistēmu, kā arī sniedz enerģiju.

pexels.com

5. Romiešu salāti

Šie ir vieni no populārākajiem salātiem. Tos izmanto dažādu salātu pagatavošanā. Tie ne tikai labi sader ar dažādām piedevām, bet ir arī minerālvielām bagāti. Romiešu salāti satur ļoti daudz magnija un beta karotīna.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija