4 pārsteidzoši fakti, kā košļājamā gumija var uzlabot veselību

Veselība 3.jūlijs 2022
 
pexels.com
Košļājamā gumija ir lielisks palīgs, lai nomāktu sliktu elpu. Tomēr tas nav vienīgais ieguvums. Medicīnas eksperte Lorēna Manakera atklāj, kādu labumu vēl mūsu veselībai var sniegt košļājamās gumijas lietošana!

pexels.com

1. Aizkavē zobu caurumu veidošanos

Eksperte norāda, ja ikdienā lietojat bezcukura košļājamās gumijas, tās var palīdzēt mazināt zobu caurumu veidošanās risku, ja tā tiek lietota pēc ēdienreizēm. Košļāšanas procesā mutē palielinās siekalu daudzums, kā rezultātā mute tiek attīrīta un caurumu veidošanās risks samazinās.

pixabay.com

2. Samazinās ausu iekaisumu risks

Tas skan interesanti, vai ne? Izrādās, ka bērniem, kuriem mēdz bieži attīstīties dažādas ausu infekcijas, košļājamā gumija var palīdzēt novērst šo problēmu. Nepieciešams ikdienā košļāt tādu košļājamo gumiju, kuras satur ksilītu. Ksilīts ir dabīgais cukura spirts, kas ir atrodams dažādos augos, tostarp arī daudzos augļos un dārzeņos. Ksilīts ir salds, tāpēc to bieži vien mēdz izmantot kā cukura aizstājēju. Ksilīts spēj "cīnīties" ar dažādām bakterijām, kuras var izraisīt ausu infekcijas, kā arī tas samazina baktēriju veidošanos siekalās.

pexels.com

3. Stimulē zarnu darbību

Medicīnas eksperte Lorēna Manakera uzsver, ka košļājamā gumija var būt labs līdzeklis, lai ātrāk atgūtos no kuņģa-zarnu trakta operācijām. Zarnu darbība var atjaunoties ātrāk, ja pēc operācijas vairākas reizes dienā košļāsiet košļājamo gumiju bez cukura.

unsplash.com

4. Samazina tieksmi pēc saldumiem

Brīžos, kad vēlaties kaut ko saldu, košļājiet košļājamo gumiju. Tā var palīdzēt samazināt tieksmi pēc saldumiem. Pētījumos ir pierādīts, ka košļājamā gumija var palīdzēt ne tikai novērst kāri pēc saldumiem, bet arī nomākt apetīti.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.










Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Raksts par košļājamo gumiju, bet kpc bildē ir meitenes ar baloniem?

20.jūlijs 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija