7 melatonīna bagātākie pārtikas produkti

Veselība 5.jūlijs 2022
 
unsplash.com
Melatonīns ir hormons, kas regulē miega un nomoda ciklu. To bieži sauc par "miega hormonu". Tas ir hormons, kas ietekmē cilvēka bioloģisko diennakts ritmu. Vakarā melatonīna līmenis organismā paaugstinās un cilvēks kļūst miegaināks, savukārt no rīta notiek pretējs process - cilvēks kļūst arvien mundrāks. Uzziniet, kuri produkti var veicināt melatonīna izstrādi organismā. 

unsplash.com

1. Rieksti

Eksperti norāda, ka visu veidu rieksti ir lielisks melatonīna avots. Tomēr melatonīna bagātākie rieksti ir pistācijas un mandeles. Abi šie rieksti satur arī lielu daudzumu magnija. Ēdot produktus, kuru sastāvā ir magnijs, jūs labāk spēsiet naktī iemigt un uzlabosies miega kvalitāte.

unsplash.com

2. Piens

Govs piens ir lielisks melatonīna avots. Ja pirms gulētiešanas izdzersiet glāzi piena, jūs spēsiet vieglāk iemigt. Interesanti, ka pētījumos ir pierādīts, ka pienam, kurš tiek ievākts naktī, piemīt vairāk miega veicinošu īpašību.

unsplash.com

3. Skābo ķiršu sula

Ja jums garšo skābie ķirši un moka bezmiegs, tad šo problēmu varat risināt gardā veidā. Skābo ķiršu sula ir viens no labākajiem melatonīna avotiem. Svarīgi, ja vēlaties uzlabot savu miega kvalitāti, pievērsiet uzmanību, kādas šķirnes ķiršu sulu dzerat. Atsevišķas ķiršu šķirnes satur augstāku melatonīna daudzumu. Vislabākā miega veicinošā ķiršu šķirne ir "Montmorency".

unsplash.com

4. Banāni

Ēdiet vakarā banānus, ja jums ir grūtības iemigt. Banāni ir lielisks melatonīna un citu uzturvielu avots, kas var palīdzēt cīņā ar miega problēmām. Banāni satur arī vērtīgo B6 vitamīnu un magniju.

unsplash.com

5. Treknās zivis

Treknās zivi ir ne tikai izcils omega-3 taukskābju avots, bet arī var palīdzēt uzlabot miega kvalitāti. Tādas taukainās zivis, kā, piemēram, sardīnes, foreles, lasis ir ļoti labs melatonīna avots.

unsplash.com

6. Olas

Olas ir ļoti labs olbaltumvielu un dzelzs avots, kas atstāj pozitīvu ietekmi uz vispārējo veselības stāvokli. Papildus šīm vērtīgajām vielām, olas ir arī labs melatonīna avots. Olās esošais melatonīns ne tikai var palīdzēt uzlabot miega kvalitāti, bet atstāt pozitīvu ietekmi uz visu veselību. Pētījumos pierādīts, ka augsts melatonīna līmenis var palīdzēt samazināt makulas deģenerācijas risku jeb acu slimību, kas attīstās cilvēkiem kļūstot vecākiem.

pexels.com

7. Godži ogas

Ja mēdzat piedzīvot bezmiegu, tad ieteicams apēst saujiņu godži ogu. Pētījumos pierādīts, ka tieši šīs ogas satur visvairāk melatonīna, ja tās salīdzina ar citiem žāvētajiem augļiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija