6 labākie augļi sirds veselībai

Veselība 6.jūlijs 2022
 
pexels.com
Visi augļi ir bagāti ar dažādām veselībai vērtīgām uzturvielām. Eksperti izceļ šo sešus augļus, kuri sniedz vislielāko labumu sirds veselībai.

pexels.com

1. Āboli

Āboli ir ne tikai labs veids, kā dienas laikā uzņemt vērtīgās šķiedrvielas un flavonoīdus, bet arī vecināt labu sirds veselību. Pētījumos pierādīts, ja ikdienā regulāri ēdīsim ābolus, pastāv iespēja samazināt paaugstinātu asinsspiedienu.

pexels.com

2. Aprikozes

Aprikozes ir labs A, C, E un K vitamīnu avots. Tās ir arī labs šķiedrvielu, antioksidantu avots. Gan svaigas, gan žāvētas aprikozes satur vienlīdz lielu vērtīgo uzturvielu daudzumu. Eksperti iesaka dienā apēst aptuveni divas ēdamkarotes žāvētu aprikožu, vai pāris svaigas aprikozes, lai veicinātu labu sirds veselību.

pexels.com

3. Banāni

Ēdot banānus, jūs uzņemat B6 un C vitamīnu. Šis auglis ir arī labs kālija, magnija un šķiedrvielu avots. Šīs minerālvielas ir būtiski svarīgas mūsu veselībai, tās palīdz kontrolēt asinsspiediena līmeni.

pexels.com

4. Greipfrūts

C vitamīns, kālijs un, protams, šķiedrvielas - greipfrūts ir izcils šo uzturvielu avots. Aptuveni viena porcija grepfrūta nodrošina organismu ar 2,5 gramiem šķiedrvielu jeb aptuveni 7% no dienā nepieciešamā šķiedrvielu daudzuma. Pētījumā pierādīts, ka tām sievietēm, kuras regulāri ēda greipfrūtus, vai dzēra šī augļa sulu, ir augstāks labā holesterīna līmenis.

pexels.com

5. Apelsīni

Šis citrusauglis ir viens no labākajiem augļiem, kuru ēst, lai vecinātu labu sirds veselību. Pētījumi liecina, ka apelsīnos esošajiem falvonoīdiem piemīt spēcīgas antioksidantu un pretiekaisuma īpašības. Ēdot apelsīnus, varam uzlabot asinsspiediena līmeni, novērst aterosklerozes risku. Ateroskleroze ir slimība, kuras cēlonis ir holesterīna nogulsnēšanās uz artēriju iekšējām sieniņām.

pexels.com

6. Persiki

Persiki ir izcils beta karotīna avots. 2018. gadā tika veikts pētījums, kurā pierādījās, ka tiem vīriešiem, kuriem ir augsts beta karotīna līmenis asinīs, pastāv mazāka iespēja nomirt no sirds slimībām vai insulta. Persiki organismu nodrošina ar vērtīgajām šķiedrvielām, kāliju, C, E un K vitamīniem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija