4 interesanti fakti par saulespuķu sēklu ietekmi uz veselību

Veselība 31.jūlijs 2022
 
pexels.com
Saulespuķu sēklas ir daudzu cilvēku iemīļots našķis. Bet kā tās ietekmē mūsu veselību? Tās ir labas vai sliktas veselībai? Izlasiet šos četrus interesantos faktus par saulespuķu sēklu ietekmi uz veselību!

pexels.com

1. Mazina iekaisuma procesus organismā

Saulespuķu sēklas satur gan mononepiesātinātos, gan polinepiesātinātos taukus. Šie nepiesātinātie tauki atstāj pozitīvu ietekmi uz organismu. Kā norāda uztura speciālists Tobijs Amidors, ēdot saulespuķu sēklas, iespējams samazināt iekaisumu procesus organismā. Aptuveni 30 grami saulespuķu sēklu satur trīs gramus mononepiesātinātos taukus un deviņus gramus polinepiesātinātos taukus.

pexels.com

2. Liels sāls patēriņš

Šis punkts attiecas uz veikalos pieejamajām sālītajām saulespuķu sēkliņām. Eksperts norāda, ja ikdienā ēdīsiet sālītās saulespuķu sēklas, jūs ļoti viegli varat pārsniegt dienā ieteicamo sāls daudzumu. Apēdot aptuveni 150 gramus sālītu saulespuķu sēkliņu, jūs varat uzņemt aptuveni 123% no dienā ieteicamā sāls daudzuma. Eksperts izceļ, ka tas attiecas arī uz citiem riekstiem/sēklām, labāk izvēlēties tādus, kuri nav sālīti!

pexels.com

3. Uzlabo sirds veselību

Žurnāla "Circulation" publicētajā pētījumā atklājās, ka tiem pētījuma dalībniekiem, kuri ikdienā ēda sēklas, tostarp saulespuķu sēkas, bija mazāks risks iegūt dažādas sirds un asinsvadu slimības. Saulespuķu sēklās esošās vielas atstāj pozitīvu ietekmi arī uz augstu holesterīna līmeni. Interesanti, ka saulespuķu sēklas var palīdzēt pazemināt asinsspiedienu.

pexels.com

4. Palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs

Saulespuķu sēklas satur hlorogēnskābi, kas, kā liecina pētījumi, samazina cukura līmeni asinīs. Izrādās, ka šīs šeklas var nodrošināt labāku glikēmijas kontroli, kas nozīmē to, ka šīm sēklām piemīt pretdiabēta īpašības.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?2

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija