5 pārtikas produkti, kuri kaitē nieru veselībai

Veselība 27.jūlijs 2022
 
unsplash.com
Ja mēs neievērojam veselīgu dzīvesveidu, tas atspoguļojas uz mūsu veselību, tostarp nieru veselību. Uzziniet, kurus pārtikas produktus ārsti iesaka izskaust no ēdienkartes, lai parūpētos par labu nieru darbību!

pexels.com

1. Gaļas izstrādājumi

Pateicoties gaļas izstrādājumos, piemēram, desās un cīsiņos, esošajam sāls daudzumam, šie pārtikas produkti nepavisam nav labi nierēm. Visbiežāk gaļas izstrādājumi ir ļoti bagāti ar sāli. Pārmērīga, regulāra nātrija uzņemšana, kas pārsniedz ieteicamos 2300 mg dienā, var paaugstināt asinsspiedienu, kā rezultātā radīt "stresu" nierēm jeb apgrūtināt to darbību.

pexels.com

2. Zupas

Zupas var šķist izcils pusdienu, vakariņu ēdiens. Tomēr eksperti aicina pievērst uzmanību no kā tā tikusi pagatavota. Ieteicams zupas gatavot pašiem mājās, neizmantojot veikalos nopērkamos buljona kubiņus. Ja zupai tiks pievienots klāt buljona kubiņš, tā saturēs ļoti daudz sāls, kas nav labi nierēm.

pexels.com

3. Saldētās picas

Veikalos nopērkamās saldētās picas visbiežāk ir klātas ar bagātīgu tomātu mērces, siera, desas u.c. piedevu kārtu. Tas viss izklausās ļoti gardi un reizē arī neveselīgi. Arī šis produkts, saldētās picas, satur ļoti daudz sāls. Eksperti norāda, labāk pagatavojiet picu mājās vai ēdiet to restorānā. Tā tāpat saturēs daudz sāli, bet šādā situācijā jūs varēsiet kontrolēt to, kas un cik daudz atrodas uz picas.

pexels.com

4. Cepti kartupeļi

Kartupeļi ir viens no visu laiku populārākajiem pārtikas produktiem. Tā pagatavošanai nav robežu. Bieži vien cilvēki par gardāko kartupeļu pagatavošanas metodi atzīst cepšanu. Un šeit sākas problēmas. Tieši cepti kartupeļi ir kaitīgi nieru veselībai. Nav nozīmes vai jūs ēdat kartupeļu pankūkas, uz pannas ceptus kartupeļus, frī kartupeļus vai čipsus, šie visi ir nierēm kaitīgi ēdieni. Šādā veidā pagatavoti kartupeļi satur daudz tauku, tieši tāpēc tie ir tik neveselīgi!

pexels.com

5. Sojas mērce

Sojas mērce, ja gluži nav pati sāļākā, tad ir viena no sāļākajām mērcēm kāda vien ir sastopama. Tā satur ļoti daudz sāls, aptuveni vienā ēdamkarotē sojas mērces ir 950 mg nātrija, kas ir teju 50% no dienā ieteicamā sāls daudzuma. Ieteicams sojas mērces vietā izvēlēties citas mērces ar zemu nātrija saturu, piemēram, tomātu pastu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija