Ārsti dalās ar 6 vienkāršiem padomiem, kā nekad nesaslimt

Veselība 29.jūlijs 2022
 
unsplash.com
Arī vasarā daudzi cilvēki mēdz saaukstēties, tāpēc ārsti atklāj sešus noderīgus padomus, kā efektīvi izvarīties no saslimšanas.

unsplash.com

1. Regulāri mazgājiet rokas

Labas roku higiēnas ievērošana ir pavisam viekāršs un efektīvs veids, kā novērst inficēšanos ar dažādām slimībām. ASV Slimību kontroles un profilakses centrs iesaka mazgāt rokas ar ziepēm un ūdeni vismaz 20 sekundes, vai izmantot spirtu saturošu roku dezinfekcijas līdzekli, ik reiz pēc saskares ar citiem cilvēkiem, ķermeņa šķidrumiem vai netīrām virsmām.

unsplash.com

2. Regulāri tīriet virsmas

Lai samazinātu inficēšanās risku ar dažādiem vīrusiem, ārsti iesaka regulāri notīrīt tās virsmas, kuras ir pakļautas biežai lietošanai vai pieejamas daudziem cilvēkiem. Šādas virsmas, piemēram, durvju rokturi, gaismas slēdži, var saturēt bīstamus patogēnus, kuri var izraisīt nopietnas infekcijas.

unsplash.com

3. Dezinficējiet durvju rokturus

Durvju rokturi ir viena no netīrākajām vietām, kāda vien var būt. Durvju rokturus aiztiek daudz cilvēku, kā rezultātā uz tiem uzkrājas dažādas baktērijas, tāpēc svarīgi ir ne tikai tos dezinficēt, bet arī mazgāt rokas. Ārsti iesaka, ja apmeklējat publisko tualeti, nepieskarties rokturiem, bet, ja tāda iespēja nav, tad vienmēr pēc tualetes apmeklējuma dezinficējiet rokas.

unsplash.com

4. Izvairieties no slimām personām

Daudzi cilvēki neapzinās, cik viegli citu starpā var izplatīties dažadas slimības. Tāpēc, ja jūs pamanāt, ka, piemēram, kāds kolēģis ir saaukstējies, labāk viņam netuvoties. Ja nevarat no inficētās personas izvairīties, regulāri mazgājiet rokas. Vīrusi ļoti viegli izplatās, tāpēc ir jābūt īpaši uzmanīgiem.

unsplash.com

5. Mazgājiet rokas pēc saskares ar mājdzīvniekiem

Lielākoties mājdzīvnieku īpašnieki pēc saskares ar mīluli nedodas mazgāt rokas, bet gan, piemēram, pieskaras ēdienam, kā rezultātā to inficē ar dažādām slimībām. Mājdzīvnieki var pārnēsāt daudz un dažādas baktērijas. Piemēram, to kažokā var būt baktērijas, kas var izraisīt kuņģa-zarnu trakta slimības. Mājdzīvnieku īpašniekiem ir jāievēro laba roku higiēna!

unsplash.com

6. Veselīgs dzīvesveids

Uzturam ir izšķiroša nozīme, lai būtu laba veselība, imūnsistēma. Vitamīni, minerālvielas un antioksidanti atbalsta ķermeņa dabisko aizsardzību. Turklāt kvalitatīvs miegs un fiziskās aktivitātes arī veicina labu imūnsistēmu. Kad ķermenis ir labi atpūties un tam ir daudz enerģijas, tas ir labāk sagatavots, lai cīnītos pret slimībām.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija