5 dārzeņi, kas palīdz sievietēm aizkavēt novecošanos

Veselība 19.augusts 2022
 
pexels.com
Skaistumkopšanas eksperti izceļ piecus dārzeņus, kuri sievietēm var palīdzēt aizkavēt novecošanos!

pexels.com

1. Spināti

Spināti ir lielisks beta karotīna avots, kas pasargā ādu no saules kaitīgās ietekmes. Kā arī spināti ir labs luteīna avots, kas palīdz saglabāt ādas elastību.

pexels.com

2. Briseles kāposti

Briseles kāposti ir lielisks dārzenis ar kuru papildināt savu diētu, jo tam piemīt spēcīgas pretnovecošanās spējas. Šie kāposti satur vērtīgo A vitamīnu un folātus, kas palīdz novērst UV staru radītos ādas bojājumus.

pexels.com

3. Tomāti

Tomāti ir bagāti ar likopēnu, kas palīdz regulēt mitruma līmeni mūsu ķermeņa šūnās. Ēdot regulāri tomātus, jūsu āda var kļūt starojošāka un jauneklīgāka.

pexels.com

4. Saldie kartupeļi

Saldie kartupeļi ir labs A vitamīna un karotinoīdu avots. Šis dārzenis, pateicoties tajā esošājām vērtīgajām vielām, atstāj pozitīvu ietekmi ne tikai uz ādu, bet arī redzi.

pexels.com

5. Brokoļi

Brokoļos ir labs dažādu vitamīnu un minerālvielu avots. Tas satur arī daudz šķiedrvielu. Tomēr zinātnieki izceļ, ka brokoļos esošais luteīns, var palīdzēt veicināt labāku smadzeņu darbību, uzlabot atmiņu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija