4 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja katru dienu lietojat D vitamīnu

Veselība 20.septembris 2022
 
pexels.com
Kā zināms, tad cilvēkiem, kas dzīvo mūsu platuma grādos, bieži vien ir D vitamīna deficīts. Lai novērstu šī vitamīna trūkumu organismā, ārsti iesaka lietot uztura bagātinātājus. Bet vai zināt, kas notiek ar jūsu ķermeni laikā, kad katru dienu cītīgi dzerat šos vitamīnus? Izlasiet!

pexels.com

1. Enerģijas pieplūdums

Ārste Trista Besta norāda, ka regulāra D vitamīna lietošana var atstāt ļoti pozitīvu iespaidu uz vispārējo pašsajūtu. Ja ikdienā izjūtat nespēku, nogurumu, tad ik dienu, dzerot D vitamīnu, tas palīdzēs kļūt enerģiskākiem. Varbūt jūsu nespēks ir tiešā veidā saistīts ar D vitamīna deficītu.

pexels.com

2. Stipri kauli

D vitamīns var palīdzēt labāk organismā uzsūkties kalcijam. Līdz ar to, regulāri lietojot D vitamīnu jūs varat stiprināt kaulus. Ja organismā ir D vitamīna trūkums, tad laika gaitā kauli var kļūt trauslāki. Lai arī sākotnēji varat nepamanīt šo saistību, bet kļūstot vecākiem, šī problēma var par sevi manīt.

pexels.com

3. Stipra imunitāte

Drēgnajos rudeņos un aukstajās ziemās īpaši liela vērība ir jāpievērš imunitāte. Ja tā ir novājināta, tad mēs kļūstam uzņēmīgāki pret dažādiem vīrusiem. Imunitāti var stiprināt dažādi, tai skaitā arī ar D vitamīnu. Arvien vairāk speciālistu atzīst, ka D vitamīns var uzlabotu imūnsistēmu.

pexels.com

4. Labs garastāvoklis

Ārste Trista Besta atzīst, ka ilgstoša un regulāra D vitamīna lietošana var vecināt ne tikai enerģijas pieplūdumu, bet arī atvieglojuma sajūtu. Kā izpaušas šī atvieglojuma sajūta? Ārste norādā, ka pazūdot nogurumam, cilvēks kļūs dzīvespriecīgāks, garastāvoklis uzlabojas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

tikai tam jābūt vismaz 75mg.

20.septembris 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija