6 ārstniecības augi, kas palīdz pieņemties svarā

Veselība 28.septembris 2022
 
pexels.com
Visbiežāk cilvēki vēlas nevis pieņemties svarām, bet gan atbrīvoties no tā. Tomēr ne visiem tas ir nepieciešams. Dažiem cilvēkiem ir tieši ieteicams pieņemties svarā dažādu iemeslu dēļ. Šajā rakstā uzzināsiet, kurus augus ieteicams iekļaut savā ēdienkartē, ja jums ir apetītes trūkums.

pexels.com

1. Kumelītes

Ja jūs cīnaties ar ēstgribas zudumu, tad kumelītes ir tieši tas, kas jums ir vajadzīgs. Regulāra kumelīšu tējas dzeršana var palīdzēt palielināt apetīti. Palielinoties apetītei, jūs ēdīsiet vairāk, kā rezultātā veicināsiet svara pieaugumu.

pexels.com

2. Mārdadzis

Līdzīgi kā kumelītes, mārdadžu lietošana palīdzēs uzlabot apetīti. Šis augs ne tikai veicina ēstgribu, bet arī uzlabo gremošanas trakta darbību. Aptiekā iespējams iegādāties gan mārdažu sēklas, gan ekstraktu.

pexels.com

3. Drudzene jeb genciāns

Drudzenes jeb genciāns ir apetītes veicinošs augs. Šis ārstniecības augs jau gadu desmitiem tiek izmantots, lai ārstētu nevēlamu svara zudumu un apetītes trūkumu. Šis augs palīdz organismam labāk absorbēt pārtiku. Tas veicina ne tikai apetīti, bet arī labāku kuņģa darbību.

pexels.com

4. Pieneņu saknes

Pieneņu saknes ir ļoti veselīgas un tās ieteicams lietot uzturā ikvienam, kuram ir nepieciešams pieņemties svarā. Lai arī šobrīd dārzā vairs neaug pienenes, to sakņu pulveri ir iespējams iegādāties aptiekās. Šī auga sakņu ēšana palīdz veicināt apetīti. Tās satur ļoti daudz vērtīgo uzturvielu, piemēram, aminoskābes, taukskābes, dzelzi, cinku , boru, kalciju, silīciju, kāliju un vitamīnus A, B, C un D.

pexels.com

5. Ingvers

Ingveru mēs visbiežāk uzturā lietojam, kad esam saaukstējušies. Tomēr to ir ieteicams lietot arī, ja saskaraties ar zarnu problēmām. Ingvers palīdz novērstu kuņģa darbības traucējumus, sliktu dūšu, dispepsiju.

pixabay.com

6. Lakrica

Pasaule dalās divās daļas. Vieni apgalvo, ka lakricas saldumi ir paši negaršīgākie pasaulē, citi, ka garšīgākie. Tomēr šoreiz nerunājam par saldumiem. Izrādās, ka lakricas sake ir ļoti labs augs, kuru iekļaut uzturā, lai palielinātu svaru jeb veicinātu apetīti. Lakricas saknē ir daudz vērtīgu vielu - vitamīni, minerālvielas, organiskās skābes, ēteriskās eļļas, taukskābes.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija