4 dārzeņi tvirtai un starojošai sejas ādai

Veselība 2.oktobris 2022
 
unsplash.com
"Mēs esam tas, ko mēs ēdam" - šis ir populārs teiciens, kuram savā ziņā ir taisnība. Ja mēs ēdam veselīgu pārtiku, mēs jūtamies labāk, uzlabojam savu veselības stāvokli un pat izskatu. Izrādās, ka atsevišķi produkti, konkrēti dārzeņi, var veicināt labu ādas stāvokli.

Atsevišķos dārzeņos esošie vitamīni, antioksidanti un uzturvielas var iepriecināt jūsu ādu un veicināt labāku tās izskatu. Lasiet tālāk un uzziniet, kurus dārzeņus ieteicams iekļaut savā ēdienkartē, lai jūsu āda būtu starojoša!

pexels.com

1. Paprika

Vai jūs zinājāt, ka paprika ir izcils C vitamīna avots? Viena vidēji liela sarkanā paprika satur teju 170% no dienā ieteicamās C vitamīna devas. Šis vitamīns palīdz organismam labāk izstrādāt kolagēnu. Kolagēns ir būtiski svarīgs mūsu ādai. Pateicoties koalgēnam, āda ir tvirta un starojoša. Paprika ir arī labs A vitamīna avots. Šis vitamīns veicina ādas elastību.

pexels.com

2. Brokoļi

Tiek uzskatīts, ka vislabākais C vitamīna avots ir citrusaugļi, piemēram, apelsīni. Tomēr tas ir visai maldīgs priekšstats. Izrādās, ka aptuveni pusglāze brokoļu satur vairāk C vitamīna nekā vairums citrusaugļu. Brokoļi ir arī labs cinka un luteīna avots. Cinks ir antioksidants, kas palīdz mūsu ādu dziedēt no traumām, tostarp saules radītajiem bojājumiem. Savukārt luteīns palīdz ādai kļūt elastīgākai.

pexels.com

3. Tomāti

Tomāti ir ne tikai izcili gardi, bet arī veselīgi. Šie dārzeņi satur ādai vērtīgo C vitamīnu un likopēnu. Eksperti iesaka ēst tomātus dažādos veidos - svaigus, konservētus, vārītus u.c. Svaigos tomātos būs daudz vairāk C vitamīna nekā vārītos, taču vārīti tomāti saturēs daudz vairāk likopēna. Likopēns ir antioksidants, kas var palīdzēt uzlabot ādas stuktūru un palīdz dziedēt ādas bojājumus.

unsplash.com

4. Violetais kāposts

Violetais kāposts ir antioksidantu un vitamīnu "bumba". Šis ir lielisks dārzenis, kuru ēst, lai uzlabot ādas stāvokli. Violetais kāposts satur A un C vitamīnu, antocianīnus. Antocianīns ir antioksidantu paveids, kas spēj uzlabot ādas stāvokli, kuru ir palikstinājis saules kaitīgais UV starojums. Aptuveni tase violetā kāposta satur vairāk nekā 50% no dienā ieteicamā C vitamīna daudzuma. Kā jau iepriekš rakstīts, tad C vitamīns ir vitāli svarīgs kolagēna ražošanā, savukārt kolagēns ir atbildīgs par ādas elastību, tvirtumu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija