4 iedarbīgi veidi, kā bez medikamentiem stiprināt imunitāti

Veselība 17.oktobris 2022
 
pexels.com
Par imūnsistēmas stiprināšanu jādomā visa gada garumā. Imunitāti var stiprināt ne tikai ar dažādiem vitamīniem un minerālvielām. Farmaceite Ivanda Krastiņa nosauc, ko vēl mēs varam darīt, lai bez medikamentu palīdzības, stiprinātu imunitāti.

unsplash.com

1. Fiziskās aktivitātes

Regulāras fiziskās aktivitātes ar zemu vai mērenu slodzi. 30 minūšu pastaiga katru dienu, nūjošana, vingrošana, dziļā elpošana apgādās organismu ar papildus skābekli, mazinās stresu, ļaus atslābināties un uzlabos kopējo veselības stāvokli.

unsplash.com

2. Rūdīšanās

Ja rūdīšanos uzsāk pakāpeniski, pareizi un dara regulāri, sadraudzēšanās ar aukstumu palīdz organismam pielāgoties nelabvēlīgiem apstākļiem un uzreiz nesaslimt. Rūdīšanos var sākt, ja guļamistabā pazemina temperatūru līdz +18 grādiem, mazgājas kontrastdušā, vēdina telpas, cik vien iespējams staigā basām kājām, arī vēsā laikā neģērbjas pārlieku silti.

unsplash.com

3. Labs miegs

Miegā organisms ražo vielu - citokīnu, kas palīdz imūnsistēmai cīnīties pret vīrusiem un baktērijām. Tāpat miegā sintezējas hormoni - melatonīns un serotonīns, kas darbojas pret stresa izsaucēju hormonu - kortizolu. Kā zināms, ilgstoši paaugstināts kortizola līmenis nevienam par labu nenāk, jo nomāc gan pretvīrusu, gan pretvēža imunitāti.

unsplash.com

4. Homeopātiskie līdzekļi

Homeopātiskie līdzekļi un fitoterapija arī nāks par labu organisma aizsargspēju stiprināšanai. Tos var lietot gan profilaktiski, gan saslimšanas sākumā, lai atvieglotu slimības simptomus un saīsinātu slimošanas laiku.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija