10 pārtikas produkti, kas ir bagāti ar C vitamīnu

Veselība 10.novembris 2022
 
pexels.com
Kā zināms, tad C vitamīnam piemīt imunitāti spēcinošas īpašības. Šo vitamīnu var uzņemt ne tikai ar aptiekā pieejamajiem uztura bagātinātājiem, bet arī ar pārtiku. C vitamīns ir sastopams dažādos pārtikas produktos. Visbiežāk tiek izcelts, ka šo vitamīnu var uzņemt ar citrusaugļiem, taču ir arī vēl citi pārtikas produkti, kuru sastāvā ir šis vērtīgais vitamīns.

Lasiet tālāk, lai uzzinātu, kurus pārtikas produktus iekļaut savā uzturā, lai uzņemtu C vitamīnu.

unsplash.com

1. Brokoļi

Apēdot vien pusglāzi (vienas glāzes lielums ir aptuveni 250 ml) termiski neapstrādātu brokoļu, mēs organismu nodrošinam ar 39 mg C vitamīna jeb 43% no dienā ieteicamās devas.

unsplash.com

2. Kivi

Vidēji liels kivi satur aptuveni 56 mg jeb 71% no dienā ieteicamās C vitamīna devas. Izrādās, ka dzeltenie kivi ir pat C vitamīna bagātāki nekā zaļie.

unsplash.com

3. Apelsīni

Ja domājam par C vitamīna bagātiem pārtikas produktiem, tad viens no pirmajiem, visticamākais, prātā ienāk apelsīns. Un tā tik tiešām arī ir. Šis ir viens no C vitamīna visbagātākajiem produktiem. Viens vidēja izmēra apelsīns satur aptuveni 70 mg C vitamīna, kas ir 78% no dienā ieteicamās devas.

unsplash.com

4. Sarkanā paprika

Apelsīni satur lielu daudzumu C vitamīna, taču, ja vēlaties stiprināt savu imunitāti, vēl bagātāka ar šo vitamīnu ir sarkanā paprika. Aptuveni pusglāze sarkanās paprikas satur 95 mg C vitamīna jeb vairāk nekā 100% no dienā ieteicamās devas.

unsplash.com

5. Tomāti

Lai arī tomāti satur daudz mazāk C vitamīna nekā sarkanā paprika, arī ēdot šo dārzeni varat spēcināt savu imunitāti. Viens vidēji liels tomāts satur 17 mg jeb 19% no dienā ieteicamās C vitamīna devas.

unsplash.com

6. Kartupeļi

Neticami, bet arī kartupeļi var būt labs C vitamīna avots. Viens vidēji liels kartupelis satur 17 mg C vitamīna jeb 19% no dienā ieteicamās vitamīna devas. Ja esat saldā kartupeļa piekritējis, tad jāpiemin, ka šis kartupeļu veids satur tikai 3 mg C vitamīna.

unsplash.com

7. Briseles kāposti

Šis krustziežu dārzenis ir ne tikai gards, bet arī ļoti veselīgs. Aptuveni pusglāze vārītu briseles kāpostu organismu nodrošina ar 48 mg C vitamīna jeb 53% no dienā ieteicamās vitamīna devas.

unsplash.com

8. Spināti

Ja esat zaļumu cienītājs, tad ierasto salātlapu vietā izvēlieties spinātus. Spinātos ir sastopamas dažādas vērtīgās uzturvielas, tai skaitā C vitamīns. Aptuveni pusglāze vārītu spinātu satur 10% no dienā ieteicamās C vitamīna devas.

unsplash.com

9. Citroni

Protams, kur gan bez citroniem. Šis skābais auglis arī ir labs C vitamīna avots. Viens vidēji liels citrons satur 34 mg C vitamīna.

unsplash.com

10. Mango

Šis tropiskais auglis ir tikpat uzturvielām bagāts, cik garšīgs. 3/4 glāzes mango gabaliņu satur 45 mg C vitamīna jeb pusi no dienā ieteicamās vitamīna devas. Turklāt šis auglis ir arī labs folātu un vara avots.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija